Tratamenele continuă, dar de țânțari nu mai scăpăm. PMB începe al 8-lea tratament de combatere a țânțarilor

18 aug. 2021
93 afișări
Tratamenele continuă, dar de țânțari nu mai scăpăm. PMB începe al 8-lea tratament de combatere a țânțarilor
Tratamenele continuă, dar de țânțari nu mai scăpăm. PMB începe al 8-lea tratament de combatere a țânțarilor. Sursă foto: Facebook/ Primăria Municipiului București

Tratamenele continuă, dar de țânțari nu mai scăpăm. Primăria Capitalei a făcut anunțul: miercuri începe al 8-lea tratament de combatere a țânțarilor și al 5-lea tratament pentru eliminarea larvelor acestora. „Bună” sincronizare...ANM anunță ploi astăzi în București.

Tratamenele continuă, dar de țânțari nu mai scăpăm. Primăria Capitalei începe al 8-lea tratament de combatere a țânțarilor și al 5-lea tratament pentru eliminarea larvelor acestora.

PMB începe al 8-lea tratament de combatere a țânțarilor

Oare o să scăpăm anul acesta de țânțari? Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare București, începe astăzi, 18 august, cel de-al 8-lea tratament de combatere a țânțarilor și cel de-al 5-lea tratament de eliminare a larvelor de țânțari (larvicidare).

Recomandăm și: Primăria Capitalei a reabilitat doar 10km de rețea primară până acum. Directorul Termoenergetica spune că nu se poate face magie

Toate tratamentele de combatere a țânțarilor adulți se realizează de la periferie spre centrul Capitalei. Acestea se aplică pe spațiile verzi de la stradă, pe spațiile verzi din zonele rezidențiale, în parcurile aflate în subordinea PMB, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate Primăriei Capitalei (spitalele, cimitirele, căminele de elevi, locuințele sociale, parcările de reședințe, etc.)

Operatorii Companiei Municipale Eco Igienizare București vor folosi 12 utilaje de mare capacitate ultra low volume (ULV) și 6 mașini Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger.

În ce zone din București se vor aplica tratamentele

Tratamentul de combatere a țânțarilor se va desfășura în fiecare zi, în intervalul 21:30 – 05:30 și se va aplica în următoarele zone din București:

  • Sectorul 1 – sunt vizate 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complex-uri studențești, 2 locații ale TVR și Grădina Zoologică;
  • Sectorul 2 – sunt vizate 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unități militare, 7 cimitire și 13 spitale;
  • Sectorul 3 – sunt vizate 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complex studențesc și 1 unitate militară;
  • Sectorul 4 – sunt vizate 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unități militare, 7 cimitire și 9 spitale;
  • Sectorul 5 – sunt vizate 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unități militare, 9 cimitire și 3 spitale;
  • Sectorul 6 – sunt vizate 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unități militare, 10 cimitire și 1 spital.

Recomandăm și: Gabriela Firea, atac virulent la adresa lui Nicușor Dan după ce acesta își ia concediu. „Cu orașul plin de gunoaie, șobolani, țânțari, șantiere închise etc… El poate!”

Pentru combaterea țânțarilor adulți se folosește substanța numită MICROSIN. Insecticidul este avizat de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale și recreaționale. Substanța nu are efecte adverse asupra organismului uman și a mediului înconjurător. În cazul unui contact direct poate provoca iritații ale căile respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții.

Tratamenele continuă, dar de țânțari nu mai scăpăm

Tot de miercuri continuă și al 5-lea tratament de larvicidare (eliminarea larvelor țânțarilor). Operatorii CMEIB S.A. vor desfășura activitatea în apropierea malurilor lacurilor sau în zonele cu vegetația dezvoltată în interiorul lacurilor. Dar și în zonele în care apa are o adâncime mică.

Pentru combaterea larvelor de țânțari se va folosi VECTOBAC. Substanța biocidă este aprobată de Ministerul Sănătății și nu afectează fauna și flora de pe malurile lacurilor.

Dacă doriți să faceți sesizări și/ sau reclamații, puteți suna la numărul pus la dispoziție de Compania Municipală Eco Igienizare București 0752.041.898. Sau prin email la [email protected].

Cookies