Traseul telegondolei din Bucureşti a fost schimbat. Nu mai trece pe deasupra Herăstrăului

de:
30 mart. 2012
Traseul telegondolei din Bucureşti a fost schimbat. Nu mai trece pe deasupra Herăstrăului

„Proiectul telegondolei a fost prezentat, miercuri, la Comisia Nationala a Monumentelor Istorice. Nu a fost avizat. Comisia a cerut proiectantilor sa modifice traseul instalatiei intre Ambasada Chinei si Piata Presei, astfel incat lacul sa fie ocolit pe la Nord. De asemenea, s-a propus amplasarea unei statii langa roata mare. Restul traseului a ramas la fel. Cu varianta modificata, proiectantii vor reveni si vom discuta atunci daca o avizam sau nu”, a declarat pentru HotNews.ro Liviu Ianasi, membru in Comisia Nationala a Monumentelor Istorice.

Avizul Ministerului Culturii este decisiv in evolutia proiectului. Fara acest aviz, proiectul nu poate fi discutat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, ultimul for decizional in acest caz.

Proiectul telegondolei a fost prezentat, in octombrie 2011, si in Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Nici acest for nu a avizat telegondola, membrii Comisiei considerind ca este un proiect politic si ca afecteaza spatiile verzi din parcuri, dar si un monument de importanta nationala – Parcul Herastrau.

Telegondola ar urma să facă legătura între zonele Şoseaua Pantelimon, Şoseaua Colentina şi Sectorul 1, zona parcului Herăstrău de pe teritoriul sectoarelor 1 şi 2. Instalaţia pe cablu se va întinde pe un traseu de 10 kilometri, urmând să aibă şase staţii, după cum B365.ro a scris aici.

Costul proiectului este de aproximativ 20 milioane euro.