Traseul telegondolei nu mai include lacurile Herăstrău și Floreasca, conform proiectului prezentat miecuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei. Astfel, noul traseu al telegondolei este: Lacul Tei – Lacul Plumbuita – Lacul Fundeni – Lacul Dobroiești.
Stațiile vor fi la Cora Vergului, Heliade între vii, Plumbuita, Barbu Văcărescu.
Potrivit proiectantului, instalația ar putea fi extinsă ulterior și în Sectorul 1, însă Comisiei de Urbanism i s-a cerut avizarea proiectului doar pentru traseul de pe suprafața Sectorului 2.
„Telegondola va reprezenta un mijloc de transport public și va avea o capacitate de 180.000 de persoane /12 ore/zi. Stațiile vor fi adiacente malurilor de lac și vor fi amenajate sub forma unor pontoane. Telegondola va circula la înălțimi variabile. De la 0 metri la sol până la 30-40 metri înălțime”, a spus proiectantul în ședința Comisiei de Urbanism.
Telegondola ar urma să plece din zona Cora – strada Vergului și până pe Barbu Văcărescu, pe malul Lacului Tei.
Proiectul nu a fost pe placul membrilor Comisiei. „Vom fi singura țară din lume care va avea pe deasupra reședinței șefului statului o telegondolă”, a spus arhitectul Dan Marin.
„Totuși aici se propune o telegondolă care să treacă pe deasupra blocurilor din Baicului. Oare chiar de asta avem nevoie?”, a mai spus Dan Marin.
„După părerea mea, studiul de trafic este fals. Pornește de la definirea capacității de transport a telegondolei, iar această capacitate este considerată suficientă pentru a justifica realizarea investiției. În plus, această investiție nu este corelată cu celelalte mijloace de transport de la sol. Cred că ar trebui să existe și un studiu de marketing să vedem utilitatea turistică și de agrement”, a afirmat și președintele Comisiei de Urbanism, Sorin Gabrea.