ARHIVA B365

Traseul șpăgilor în dosarul lui Vanghelie: firme controlate de iubita, vărul și șoferul primarului

Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice, edilul percepea un „comision” de aproximativ 20 la suta din valoarea acestora, care era platit de omul de afaceri prin intermediul unor persoane apropiate celor doi, respectiv Daniel-Nicolae Dinut si Mircea-Sorin Niculae, var al lui Vanghelie, spun anchetatorii in documentele citate de ziare.com.

„Comisionul” ar fi fost platit, in parte, si sub forma unor contracte nejustificate din punct de vedere comercial, in virtutea carora firma Premier Palace SRL, controlata de Marin Dumitru prin intermediul unor societati de tip off-shore, ar fi platit sume semnificative de bani unor firme controlate, prin interpusi, de catre Marian Vanghelie.

CITEȘTE ȘI: Marian Vanghelie, URMĂRIT PENAL. PERCHEZIŢII la Primăria Sectorului 5. REACȚIA edilului 

Firmele beneficiare ar fi fost Bucuresti S.A. si Fashion Brand Management S.R.L., la care era asociat Mircea-Sorin Niculae, cea din urma fiind administrata in fapt de Oana Niculescu-Mizil, Calex Business S.R.L., controlata de Tiberiu Bodea, un apropiat al lui Vanghelie, si Economat Sector 5 S.R.L., al carei director general este Laura Ciocan, tot o persoana apropiata lui Vanghelie, potrivit anchetatorilor.

Pentru garantarea platii „comisionului” de 20 la suta din valoarea contractelor publice, Marin Dumitru ar fi cedat controlul societatii comerciale Splai S.A., care are in proprietate numeroase cladiri si terenuri, unor persoane apropiate lui Vanghelie.

Astfel, partile sociale ale firmei Eurowest S.R.L. (care detine majoritatea actiunilor la Splai S.A.) ar fi fost cedate in favoarea soferului lui Vanghelie, Adrian Murgoci.

Din 2007 si pana in prezent, Vanghelie si varul sau Mircea-Sorin Niculae, actionar majoritar la societatea comerciala Bucuresti S.A. si asociat unic la societatea comerciala Fashion Brand Management S.R.L., au transferat sume provenite din comiterea infractiunilor de luare de mita sub forma achizitionarii de bunuri mobile si imobile si sub forma introducerii acestora in patrimoniul societatilor comerciale controlate de cei doi, in scopul ascunderii originii ilicite a acestora.

La randul sau, Oana Mizil, incepand cu o data nedeterminata inca si inclusiv in prezent, in calitate de parlamentar si de administrator de fapt al Fashion Brand Management S.R.L., a efectuat operatiuni financiare ca acte de comert, exercitandu-si influenta conferita de functia publica, pentru a obtine pentru aceasta societate foloase necuvenite, constand in venituri suplimentare substantiale, se mai arata in documentele citate.

CITEȘTE ȘI: Oana Mizil, iubita lui Marian Vanghelie, audiată la DNA: „Îmi depun demisia din funcţia de deputat”

Ca administrator al Fashion Brand Management S.R.L., Oana Mizil administra in fapt activitatea a patru magazine care functioneaza sub marca Tartine et Chocolat, situate in Bucuresti, mai spun anchetatorii in documentele citate.

Procurorii mai noteaza ca, din septembrie 2014, avocatul Mihai-Doru Giugula i-a acordat lui Marin Dumitru asistenta juridica intr-un dosar in care este cercetat pentru evaziune fiscala, din dispozitia lui Vanghelie si in mod nesolicitat de catre beneficiar.

Giugula ar fi actionat in vederea obtinerii, in urma studierii dosarului si participarii la actele de urmarire penala, de informatii care il interesau pe Vanghelie si in vederea influentarii omului de afaceri sa nu faca declaratii incriminatorii pentru primar.

Primarul Marian Vanghelie este suspectat de abuz in serviciu de catre procurorii DNA, care timp de aproximativ cinci ore au facut perchezitii, joi, la locuinta acestuia. Primarul a fost scos din casa de mascati, fiind dus apoi la Primaria Sectorului 5, unde au loc perchezitii in prezenta acestuia. De acolo, primarul ar urma sa fie dus la DNA pentru audieri.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button