Tranzacția anului în București. Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, cumpără 30% din Farmacia Tei și Bebe Tei

12 apr. 2022
11633 Afișari
Tranzacția anului în București. Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, cumpără 30% din Farmacia Tei și Bebe Tei
Tranzacția anului în București. Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, cumpără 30% din Farmacia Tei și Bebe Tei

Este tranzacția anului în București. Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, cumpără un pachet minoritar de 30% din acțiunile grupului Farmacia Tei și Bebe Tei. Roxana Maftei este vânzătorul, antreprenoarea care a dezvoltat acest lanț de farmacii.

Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, cumpără 30% din acțiunile Farmacia Tei și Bebe Tei

Antreprenoarea Roxana Maftei declară că investiția pe care o fac frații Pavăl în grupul Tei este una benefică pentru ca serviciile oferite de grup să ajungă la cât mai multe persoane din România, printr-un model propriu de business.

Pe lângă capacitatea financiară, Pavăl Holding va contribui și în dezvoltarea unei rețele de magazine fizice, dar și cu expertiza în materie de gestiune financiară performantă, transmite Roxana Maftei, potrivit zf.ro.

„Prin acest parteneriat grupul Tei îşi propune să treacă la următoarea etapă din evoluţia sa, beneficiind cât mai mult de know-how-ul, capacitatea de scalare, dar şi de soliditatea financiară pe care Pavăl Holding le aduce“, a mai declarat antreprenoarea.

Karina Pavăl, fiica lui Dragoş Pavăl, a declarat că la baza acestui parteneriat se află o viziune de business comună și un set de valori şi principii fundamentale pe care Pavăl Holding le împartăşește cu grupul Tei.

„Avem încredere că experienţa noastră de scalare a unui business de retail împreună cu expertiza şi cunoaşterea aprofundată a pieţei farma, de puericultură şi produse de îngrijire personală de către Roxana si Irina (Maftei – n.red.), vor duce povestea Grupului Tei la următorul nivel, pe una dintre cele mai dinamice şi competitive pieţe din România”, a spus Karina Pavăl, conform sursei citate.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică

În anul 2021, lanțul de farmacii Tei a finalizat cu afaceri de 872 de milioane de lei. O creştere cu 16 procente faţă de anul 2020, potrivit informațiilor transmise de oficialii companiei.

În 2022 compania își propune să înregistreze o creştere de 20% a cifrei de afaceri. În București sunt cinci magazine Farmacia Tei, iar în Constanța este un magazin. Anul acesta sunt programate noi deschideri în Capitală, dar și în provincie. În 2021 și afacerile grupului Bebe Tei au crescut cu 17,8 procente, până la 444 milioane de lei, au declarat oficialii companiei.

Cu aproximativ 60 de magazine și o cifră de afaceri de 9,1 miliarde de lei în anul 2020, Dedeman este liderul retailului de bricolaj. Frații Pavăl au pus bazele celui mai puternic grup de antreprenoriat din România. De asemenea, Dedeman este cea mai profitabilă companie mare din sud-estul Europei.

Cookies