ARHIVA B365

Transportul public din Bucureşti, folosit cu 20% mai puţin

Acesta spune că închiderea transportului public poate fi stabilită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru a limita răspândirea noului coronavirus, dar că Primăria Capitalei nu a luat o asemenea decizie și că rămâne alegerea bucureștenilor cum se deplasează.

„Este de evidență publică faptul că cetățenii municipiului București au înțeles să răspundă într-un mod admirabil la recomandările autorităților și anume de a sta izolați în cază, lucru care arată un bucureștean educat care înțelege această situație. Consecința imediată este numărul mai mic de persoane care apelează la serviciul de transport public din Municipiul București, cam cu 20%”, a declarat Bădulescu.

Întrebat dacă transportul public din București se va închide ca măsură de prevenție, pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus, Bădulescu spune că deciziile se iau de sus în jos, iar Comitetul Național pentru Situații de Urgență va stabili ce este permis și ce nu.

„Principiul managementului pentru situații de urgență indică abordarea deciziei unice de sus în jos, motiv pentru care așteptăm hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, precum și liniile clarificatoare din decret care vor stabili permisiunile sau interdicțiile care apar după acel moment. Autoritățile fac apel la populație să stea cât mai mult în casă. Opțiunea de deplasare, atât timp cât nu există o interdicție, este individuală. Noi nu îngrădim drepturile civile”, a spus Bădulescu.

Întrebat cum comentează declarația directorului STB, Andrei Creci, care a afirmat că transportul public în București ar putea fi oprit complet, odata cu instituirea stării de urgență, potrivit Mediafax, Bădulescu a comentat: „Este o perioadă în care problemele de comunicare pot apărea din cauza presiunii foarte mari. Probabil că nu a avut toate datele sau a fost un pic afectat de această chestiune”, a spus acesta.

În acest moment în spațiile puse la dispoziție de Primăria Capitalei sunt în carantină instituționalizată 380 de persoane și au mai rămas 220 locuri libere.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button