Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT. Anunţul noului primar al Capitalei, Gabriela Firea UPDATE

de:
08 iun. 2016
1 Afișari
Transportul cu RATB ar putea fi GRATUIT. Anunţul noului primar al Capitalei, Gabriela Firea UPDATE

UPDATE Gabriela Firea a revenit cu precizări despre transportul gratuit cu RATB, spunând că „personalul RATB care vinde, acum, biletele, nu va rămâne pe drumuri. Vom găsi soluţii pentru fiecare în parte.”

„Modernizarea transportului public este o prioritate pentru mine, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru biciclişti. Voi găsi căile economice cele mai potrivite pentru ca transportul public să fie gratuit, într-un timp rezonabil, tocmai pentru a încuraja cât mai mulţi bucureşteni să îl folosească.

Asta nu înseamnă că personalul RATB care vinde, acum, biletele, va rămâne pe drumuri. Vom găsi soluţii pentru fiecare în parte.

Eu vreau să creez locuri de muncă pentru bucureşteni, nu să cresc şomajul. Tot ce am promis în campanie voi face. Va mulţumesc pentru încredere!!!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.


Gabriela Firea a declarat, la B1 TV, că transportul pe RATB ar putea fi gratuit. Social-democrata a anunţat că a început discuţiile „cu specialişti guvernamentali” care i-au spus că transportul public desuprafaţă gratuit în Bucureşti este „un proiect viabil”.  

„Unul dintre primele proiecte pe care le voi depune se refera la restructurarea, redresarea RATB. Exista un plan economic care poate fi aplicat, prin care transportul public sa fie gratuit. Vrem sa incurajam calatoriile cu transportul public, ca sa lasam masina acasa si sa nu mai fie traficul atat de sufocant. Am vorbit cu specialiști și am făcut un calcul de oportunitate și am decis că se poate face. E vorba doar despre RATB, nu și metroul, acesta aparține de Ministerul Transporturilor. E un plan economic ce poate fi aplicat„, a spus Firea.

Firea a adăugat că proiectul este fezabil mai ales daca RATB isi va acoperi din cheltuieli vanzand in strainatate tramvaie fabricate in Romania.

CITEŞTE ŞI Primele decizii pe care le va lua Gabriela Firea. Care sunt „urgenţele” în Bucureşti

Un alt proiect al social-democratei vizează reintroducerea biletului unic la metrou si RATB. Firea a mai spus ca Metroul ar trebui sa fie in subordinea municipalitatii: „Nu cred ca va dura mult pana se va intampla acest lucru”.

Printre prioritatile Gabrielei Firea se mai numara traficul, dezinsectia, scolile, spitalele si poluarea.

Pe de altă parte, Firea a declarat ca doreste ca Primaria Capitalei sa se mute „in cladirea veche sau alt spatiu cu o chirie mai modesta”, nu 200.000 de euro cat este chiria acum.

Întrebată dacă îi e frică de DNA, Gabriela Firea a răspuns:”Activitatea mea va fi transparentă sută la sută, toate întâlnirile mele vor fi publice, vor fi anunțate, voi comunica foarte mult (…). Toate contractele din primărie vor fi anunțate pe site, inclusiv anumite acte adiționale. Prin urmare, câtă vreme activitatea este corectă, toată activitatea, toate contractele și documentele semnate sunt pe site, nu aș avea de ce să mă tem”.

Ea a adăugat că în ultima perioadă mulți funcționari și aleși locali semnează cu teamă orice document, iar acest fenomen nu trebuie ignorat.

„Știu că există un fenomen în întreaga administrație publică locală, pentru că, din păcate, au plătit oameni nevinovați pentru greșelile altora și sunt într-adevăr foarte mulți funcționari sau aleși locali care se tem să semneze. Ar trebui cu toții să ne punem o întrebare, cum rezolvăm acest fenomen, care e real, nu-l putem nega și nu putem să ne facem că nu-l observăm„, a mai spus Gabriela Firea.

CITEŞTE ŞI Cu ce AVERE intră Gabriela Firea în Primăria Capitalei. Câţi bani are în conturi noul primar general

Ideea transportului gratuit de suprafata in Bucuresti fusese lansata, luni seara, de presedintele PSD Liviu Dragnea, intr-o emisiune TV. Acesta i-a cerut Gabrielei Firea sa analizeze o astfel de posibilitate, fiind convins ca nu se vor aduce prejudicii serioase RATB.


Cookies