ARHIVA B365

Transportatorii vor protesta marţi, în Bucureşti, faţă de mărirea preţului RCA

Primaria Capitalei a autorizat, joi, protestul transportatorilor rutieri – Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri – impotriva triplarii pretului RCA. „Comisia de analiza a cererilor de organizare si desfasurare a adunarilor publice a aprobat solicitarea UNTR de organizare si desfasurare a unei adunari publice in data de 15 decembrie 2015, intre orele 10.00-12.00, in Piata Constitutiei, latura dinspre Ministerul Finantelor Publice. Evenimentul va avea loc in spatiul delimitat de fortele de ordine, astfel incat restul spatiului din piata sa ramana disponibil si folosit conform destinatiei curente a acestuia. La protest vor participa aproximativ 500 de persoane si un numar limitat de autocare si camioane (un autocar si un autocamion)”, anunţă Primăria Capitalei.

În schimb, Municipalitatea a respins protestul COTAR, pe motiv că deplasarea a 7000 de maşini în marş ar perturba circulaţia.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) anunta intr-un comunicat de presa ca „va organiza marti, 15 decembrie 2015, ora 10:00, la Bucuresti in Piata Constitutiei, un miting de protest impotriva triplarii pretului RCA la autovehiculele comerciale si a lipsei de masuri ale autoritatilor fata de aceasta situatie care condamna industria transporturilor rutiere din Romania la faliment, la mutarea activitatii in tari invecinate cu politici economice responsabile si implicit la reducerea Produsului Intern Brut. UNTRR a initiat aceasta actiune inca din data de 18 noiembrie 2015”.

UNTRR mai subliniaza ca „a initiat un dialog cu autoritatea care gestioneaza in prezent acest domeniu – ASF si cu firme de asigurari in vederea identificarii riscurilor care genereaza cele mai semnificative costuri in RCA/carte verde si care ar putea fi reduse prin actiuni comune de stimulare a reducerii acestora. Din pacate in urma acestor discutii nu a rezultat nicio actiune concreta care sa poata oferi sansa obtinerii unor rezultate diferite pe termen mediu si lung, cu atat mai putin pe termen scurt si imediat”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button