ÎN BUCUREȘTI

Transportatorii protestează în Piața Victoriei. Ce-i nemulțumește pe șoferii profesioniști

Transportatorii protestează în Piața Victoriei, miercuri, 29 septembrie. Ce-i nemulțumește pe șoferii profesioniști care și-au adus TIR-urile chiar în fața Guvernului.

Transportatorii protestează miercuri în Piața Victoriei. Ce-i nemulțumește pe șoferii profesioniști. Protestul a început la ora 06:00 și durează până la ora 16:00.

Transportatorii protestează în Piața Victoriei

Transportatorii rutieri au ieșit să protesteze în fața Guvernului, miercuri, 29 septembrie 2021. Zeci de TIR-uri sunt oprite în Piața Victoriei. Șoferii sunt nemulțumiți de impozitarea diurnei, de măsurile de carantină impuse și de scumpirea asigurărilor RCA.

Protestul de miercuri a început la ora 06:00 și este autorizat să țină până la ora 16:00.

Recomandăm și: Transportatorii protestează miercuri în fața Guvernului. Vor aduce 100 de capete de tractor

Asociațiile de transportatori își doresc ca diurna să fie reîncadrată ca venit salarial și protestează față de majorarea prețurilor pentru asigurările RCA și față de impunerea carantinării șoferilor profesioniști.

Șoseaua Kiseleff este restricționată. Primăria Municipiului București a oferit autorizație pentru maxim 500 de persoane și autovehicule, dar din cauza ratei de incidență crescute din Capitală, la protest pot participa maxim 100 de persoane/ vehicule.

Protestul este organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România – COTAR, care vrea ca problemele din Transporturi să fie soluționate.

Sursă foto: Captură/ Facebook/ UNTRR – Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România

Ce-i nemulțumește pe șoferii profesioniști

Principalele nemulțumiri ale șoferilor profesioniști pe care trebuie să le rezolve Guvernul și Parlamentul României:

  • șoferii cer reîncadrarea diurnei ca venit salarial,
  • acordarea de despăgubiri care nu le-au fost plătite șoferilor care au ajuns în service-urile auto în ultimul an,
  • să fie stopată această creștere nejustificată a polițelor RCA.

Recomandăm și: Percheziții la sediul City Insurance din București. Dobânzi uriașe și conturi false – vizat este Dan Odobescu

Transportul rutier reprezintă unul dintre cele mai competitive și mai importante sectoare economice ale țării noastre. 22,3 miliarde de euro este contribuția din ultimii 4 ani la exportul de servicii.

„Transportul rutier și serviciile conexe generează circa 5% din PIB al României și angajează peste 350.000 de persoane.”, declară UNTRR – Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România într-o postare pe pagina de Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button