BAZAR

TRANSMISIUNE LIVE – Un robot spațial va fi coborât pe o cometă

După mai bine de zece ani de la lansarea sa în spațiu – într-o misiune de urmărire a cometei 67P/Churyumov-Gerasimenko – sonda orbitală Rosetta se apropie de următoarea fază a călătoriei sale: lansarea unui robot numit Philae pe suprafața cometei. Pe 12 noiembrie, National Geographic Channel va transmite online, în direct, de pe sonda spațială Rosetta a Agenției Spațiale Europene, momentul istoric – pornind de la confirmarea la sol a desprinderii robotului Philae de Rosetta și până la semnalul de atingere a suprafeței cometei transmis pe Pământ. Transmisiunea live va putea fi urmărită pe www.natgeotv.com și pe pagina de Facebook a National Geographic Channel www.facebook.com/natgeotv

Camerele NGC monitorizează incredibila realizare științifică încă de la începutul anului. Documentarul special Misiunea spațială Rosetta: Coborârea pe cometă prezintă o echipă de cercetători de la Agenția Spațială Europeană în tentativa de a realiza o premieră mondială: să trimită un robot pe o cometă aflată în mișcare în spațiu, la sute de milioane de kilometri de Pământ, iar robotul să rămână pe cometă în drumul acesteia spre soare. Dacă vor reuși, Rosetta și Philae ne-ar putea ajuta să descoperim secrete despre trecutul și originile noastre.

CÂND:
12 noiembrie 2014
7:00 GMT începe transmisiunea pe www.natgeotv.com și www.facebook.com/natgeotv
9:03 GMT momentul când se așteaptă confirmarea la sol a separării inițiale a robotului Philae de Rosetta
16:02 GMT coborârea lui Philae pe suprafața cometei și receptarea semnalului de confirmare

National Geographic Channel va transmite documentarul Misiunea spațială Rosetta: Coborârea pe cometă pe 11 noiembrie, de la ora 22:00.

DESPRE DOCUMENTAR:
Misiunea spațială Rosetta: Coborârea pe cometă este povestea uneia dintre cele mai ambițioase misiuni spațiale întreprinse vreodată. Documentarul special de o oră urmărește o echipă de cercetători de la Agenția Spațială Europeană în încercarea de a stabili o premieră mondială: trimiterea unui robot spațial pe o cometă în mișcare în spațiu, aflată la 800 de milioane de kilometri de Pământ, și să o însoțească în călătoria acesteia spre soare. Obiectivul misiunii: o înțelegere mai bună a originii și evoluției sistemului nostru solar și analizarea posibilului rol jucat de comete la începuturile apariției vieții pe Pământ.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button