ARHIVA B365

Transelectrica a finalizat în Bucureşti lucrări de supraînălţare a liniilor electrice aeriene

Liniile electrice aeriene aparţin atât Transelectrica, cât şi operatorului de distribuţie E-Distribuţie Muntenia SA.

Cu o valoare totală de peste 4,8 milioane de lei fără TVA, lucrarea a fost încheiată vineri, 27 martie, cu încadrarea în termenul de finalizare asumat, respectiv 31 martie 2020, precizează compania.

„Transelectrica a tratat cu maximă seriozitate şi responsabilitate această lucrare şi a depus toate eforturile pentru finalizarea sa în cel mai scurt timp posibil. Echipele executantului au activat neîntrerupt pe şantier şi le mulţumim tuturor celor care au înţeles importanţa lucrării, astfel încât să poată fi realizată în condiţii de siguranţă şi de continuitate în alimentarea cu energie electrică”, a declarat Cătălin Niţu, director general executiv, preşedintele Directoratului Transelectrica.

Asigurarea coexistenţei liniilor de înaltă tensiune cu obiectivul de infrastructură rutieră a implicat un gradul de complexitate ridicat, întrucât staţia electrică 400/220/110 kV Bucureşti Sud, din imediata vecinătate a Străpungerii Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, are un rol important în alimentarea cu energie electrică a Capitalei, spun reprezentanţii societăţii.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrării de realizare a condiţiilor de coexistenţă a liniilor electrice aeriene de 400 kV şi 220 kV, aparţinând Transelectrica SA, şi 110 kV, aparţinând operatorului de distribuţie E-Distribuţie Muntenia SA, şi obiectivul de infrastructură rutieră Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu a fost semnat în luna iunie 2019.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button