Tramvaiul cu ușile care ți se pot închide în nas, una câte una. O bucureșteancă rămasă în stație, către vatman: “Oare din cauza covrigului nu m-ați luat?”

20 feb. 2023
12896 Afișari
Tramvaiul cu ușile care ți se pot închide în nas, una câte una. O bucureșteancă rămasă în stație, către vatman: “Oare din cauza covrigului nu m-ați luat?”
Tramvaiul cu ușile care ți se pot închide în nas, una câte una. O bucureșteancă rămasă în stație, către vatman: “Oare din cauza covrigului nu m-ați luat?”. Sursa foto: ratb.stfp

Un vatman i-a închis ușile în nas unei bucureștence, în momentul în care femeia a vrut să urce în tramvaiul de pe linia 32.

Restul călătorilor au urcat în tramvai fără probleme, doar femeii nu i s-a permis acest lucru.

Femeia a încercat să urce pe prima ușă, în zadar. Era închisă. După s-a dus la a doua ușă, care era deschisă. Însă când a vrut să urce, surpriză! S-a închis și această ușă:

Ceilalți s-au urcat și trebuia să urc în tramvai pe prima ușa, însă domnul sau doamna mi-a închis ușa în nas. Am bătut în geam, nimic. M-am dus spre următoarea ușa care era deschisă și când ajung este închisă și aceasta

Bucureșteanca crede că motivul pentru care vatmanul i-a închis ușile în nas ar fi fost un covrig

O bucureșteancă a postat pe grupul de Facebook Reclamații STB( fostul RATB) București experiența trăită în această dimineață, când a vrut să urce în tramvai.

Femeia a așteptat tramvaiul în stație, alături de mai mulți călători. La venirea mijlocului de transport, ceilalți călători s-au urcat, iar femeia a încercat și ea să urce. Întâi a încercat pe la prima ușă, apoi pe la a doua, a bătut și în geam, dar degeaba. Vatmanul nu i-a deschis nicio ușă, iar femeia a rămas în stație.

Bucureșteanca a precizat că avea abonamentul valid, că a așteptat ceva timp tramvaiul și că nu înțelege de ce vatmanul nu i-a permis să urce în el. Ea crede că motivul ar fi fost un covrig pe care îl avea în mână:

Nu e ca și cum eram întârziată și fugeam după tramvai, eram fix acolo, în statie, așteptând să urc.

Apăs de mai multe ori pe buton, absolut nimic, de parcă aș fi fost o glumă acolo. Precizez că aveam un covrig în mână. Întrebarea mea este: eu, cu abonament valid, nu am voie să intru în tramvai și alte persoane bine cunoscute intră lejer, fără probleme? Motivul să fi fost covrigul? Nu înțeleg.

Conform Regulamentului Societății de Transport, printre obligațiile operatorilor de transport se numără următoarea:

h) să asigure accesul liber şi nediscriminatoriu la transport, în baza documentelor stabilite prin
reglementările legale în vigoare

Femeia pur și simplu nu a înteles de când vatmanii își rezervă dreptul de a-și selecta călătorii:

De când conducătorul tramvaiului își rezervă dreptul de a-și selecta călătorii?

Mai mulți membrii ai grupului de Facebook i-au comentat femeii la postare, spunându-i că ar trebui să îl reclame pe vatman. O parte din membrii, însă, au blamat victima, întrebând-o de ce a vrut să urce pe prima ușă. Nu știe că e destinată coborârii din tramvai?

Câteva dintre comentarii:

  • „Dacă nu faceți sesizare scrisă, nimeni nu ia masuri. Nici cel puțin o atenționare. Nu ai ce discuta cu o adunătură de ……”- Ș. I.
  • „Ar trebui să faceți reclamație vatmanului pentru glume proaste. Chiar dacă vă urcați pe usa greșită, nu are dreptul să vă lase în stație…Plus să lăsăm glumele cu corectitudinea. Câți coboară pe partea corespunzătoare? Prea puțini! Ce a făcut e pură nesimțire.”- I. O.
  • „Ușa unu nu are buton pentru deschidere. Deci pe ce buton ai apăsat?”-N. A.
  • „Tramvaiele au la prima ușă buton de deschidere din exterior? Știam, pentru că este ușă exclusiv pentru coborâre (cu unele excepții-bătrâni, persoane cu copii în brațe și gravide), că această ușă nu deține așa ceva”- G. M. I.

Experiențe similare ale bucureștenilor cu șoferii STB

Alți călători STB și-au povestit experiențele asemănătoare pe același grup de Facebook.

Unei femei nu i s-a deschis ușa când aștepta autobuzul spre muncă. O altă fetiță a fugit după mijlocul de transport, însă șoferul i-a închis ușa în nas.

Sunt destul de multe postări legate de acest comportament neadecvat al unor șoferi STB.

Citește mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies