Tramvaiul 34 va rula pe Pasajul Basarab, de duminică

de:
18 iun. 2011
2 Afișari
Tramvaiul 34 va rula pe Pasajul Basarab, de duminică

Astfel, tramvaiele liniei 34 vor circula pe traseul actual între Calea Vitan şi Bulevardul Banu Manta, apoi pe un traseu prelungit pe Şoseaua Nicolae Titulescu, Pasajul Basarab, Şoseaua Orhideelor, Bulevardul Vasile Milea, Bulevardul Timişoara, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Ghencea, până la terminalul „Ghencea”, a precizat RATB într-un comunicat de presă.

Tramvaiul nu va opri însă şi la staţia de pe podul hobanat deoarece aceasta nu este finalizată deocamdată. Staţia intermodală care asigură legătura între staţia de tramvai de pe pod şi cele de sub pod, era pe 10 iunie 2011, doar la nivelul unei gropi.

Pasajul Basarab este inaugurat sâmbătă doar pentru pietoni, când bucureştenii sunt invitaţi la o promenadă, urmând ca de duminică, la ora 6.00, acesta să fie deschis traficului auto, a anunţat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Sâmbătă, traficul pe Şoseaua Titulescu va fi restricţionat. Vezi aici secţiunile de drum interzise.

Pasajul rutier denivelat face legătura între Bulevardul Nicolae Titulescu, Şoseaua Orhideelor, Podul Grozăveşti şi Bulevardul Vasile Milea. Viaductul principal al pasajului are o lungime totala de 1450 m, din care 117 m Podul pe Arce peste râul Dâmboviţa, iar 340 m Podul Hobanat peste zona Gării de Nord. La acestea se adaugă bretelele de acces la pasaj de 1126 m lungime şi rampele de acces de 1250 m.

Ce înseamnă Pasajul Basarab

– Cel mai lung pod hobanat din România – 360 m

– Cel mai lat pod hobanat urban din Europa – 43.3 m în zona staţiei de tramvai peste CF (2 sensuri circulaţie auto a câte 2 benzi fiecare+cale dublă tramvai+2 staţii tramvai)

– Cel mai lung pasaj rutier din Bucureşti – 1,9 km

– Înălţimea pilonilor centrali – 80 m

– Cel mai mare punct intermodal din România, reunind în acelaşi loc linie de tramvai pe pod, 3 linii de tramvai sub pod, linii de autobuz şi troleibuz, linii de metrou, 2 gări de cale ferată la care se adaugă spaţii special amenajate pentru taxiuri şi 2 autogări pentru transport intern şi internaţional.

Cookies