Tramvaiele opresc din nou, de azi, în stația „Piața Eroii Revoluției”. E stația STB din „tunelul cu aripi” din intersecția reconfigurată

10 iun. 2024
2172 afișări
Tramvaiele opresc din nou, de azi, în stația „Piața Eroii Revoluției”. E stația STB din
Tramvaiele opresc din nou, de azi, în stația „Piața Eroii Revoluției”. E stația STB din "tunelul cu aripi" din intersecția reconfigurată | Sursa foto: TPBI

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) anunță că de azi, 10 iunie, tramvaiele opresc din nou în stația „Piața Eroii Revoluției”, pe ambele sensuri.

Tramvaiele opresc din nou în stația „Piața Eroii Revoluției”

De azi, tramvaiele opresc din nou în stația Eroii Revoluției. Pasajul subteran pietonal de la Eroii Revoluției a fost inaugurat miercuri, 5 iunie, cu patru zile înainte de alegerile locale. Cu toate acestea, acesta a fost deschis abia azi, când și tramvaiele de pe liniile 1, 7, 10, 19 și 25 vor opri în stația „Piața Eroii Revoluției”.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a anunțat zilele trecute:

Având în vedere comunicarea operativă a Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei Sectorului 4 privind finalizarea lucrăriloe de regenerare urbană efectuate în zona Pieței Eroii Revoluției, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov a dispus introducerea în programul de transport a stației „Piața Eroii Revoluției”, în ambele sensuri, pentru liniile 1, 7, 10, 19 și 25, începând cu data 10.06.2024.

Primăria Sectorului 4 a precizat că lucrările de la Eroii Revoluției au însemnat refacerea și amenajarea de noi spații verzi, pe ambele trotuare, precum și montarea gazonului pe linia de tramvai în zona noii stații STB. Aceasta este acoperită de o structură metalică inspirată din lucrările arhitectului spaniol Santigo Calatrava. Costurie lucrării s-au ridicat la 5,3 milioane de euro.

Călătorii vor ajunge în stația de tramvai prin pasajul pietonal subteran ce va fi monitorizat video în permanență. Astfel, stația de metrou Eroii Revoluției va putea fi autorizată ISU.

În total, costurile s-au ridicat la 25,2 milioane de euro. Lucrările realizate atunci au presupus:

  • relocarea și înlocuirea anumitor rețele de utilități,
  • înlocuirea stâlpilor,
  • înlocuirea liniei de contact,
  • înlocuirea catenarelor liniilor de tramvai,
  • finalizarea pasajului rutier subteran,
  • resistematizarea circulației rutiere,
  • modernizarea și reabilitarea tuturor arterelor de circulație, inclusiv unele adiacente zonei (Mitropolit Dosoftei, Mitropolit Iosif, Mitropolit Grigore),
  • lucrări de amenajare peisagistică a spațiilor publice.

Te-ar putea interesa și:

 

Cookies