Tramvaiele liniei 55 vor întoarce la terminalul Pantelimon. Totodată, o stație STB provizorie va fi desființată

08 iun. 2022
5645 Afișari
Tramvaiele liniei 55 vor întoarce la terminalul Pantelimon. Totodată, o stație STB provizorie va fi desființată
Tramvaiele liniei 55 vor întoarce la terminalul Pantelimon. Totodată, o stație STB provizorie va fi desființată. Sursa foto: Facebook/ TPBI

Tramvaiele liniei 55 vor întoarce, începând de joi, la noul terminal multimodal Pantelimon. TPBI spune care este traseul pe care vor circula tramvaiele.

Tramvaiele liniei 55 vor întoarce la terminalul Pantelimon

Tramvaiele care circulă pe linia 55 vor întoarce în incinta noului terminal multimodal „Pantelimon”. Schimbare se aplică începând de joi, 9 iunie 2022, transmite TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov).

Noul terminal multimodal a fost dat parțial în exploatare, astfel că linia 55 va funcționa pe următorul traseu: capătul de linie „Pantelimon”, Șoseaua Pantelimon, Șoseaua Iancului, Piața Iancului, Bulevardul Pache Protopopescu, Strada Traian, Calea Călărași, Bulevardul Corneliu Coposu, Strada Sfânta Vineri, capătul de linie „Piața Sfânta Vineri” și retur.

Tramvaiele liniei 55 vor opri în stația „Pantelimon”, aflată în incinta terminalului, iar stația STB provizorie „Granitul”, amplasată pe ambele sensuri, va fi desființată.

Reorganizarea transportului în comun din zonă

Directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criț a declarat pentru clubferoviar.ro că în perioada următoare transportul în comun din zonă va fi reorganizat, împreună cu TPBI. Cel puțin încă o linie de tramvai va întoarce la noul terminal multimodal Pantelimon, dar și alte linii de autobuz, a mai spus Criț.

Probabil ca următoarea linie de tramvai care va întoarce aici să fie cea cu indicativul 14, care are traseul deviat de mulți ani pe Bulevardul Chișinău și Bulavardul Basarabia, iar capătul de linie îl are la Faur Poarta 4, la doi pași de stația de metrou Republica și de stația feroviară Titan Sud, de pe linia spre Oltenița.

Directorul general al STB a declarat că nu toate autobuzele vor avea capăt de linie la terminalul Pantelimon, ci unele își vor păstra capătul de linie de la Cora Pantelimon. Cel mai probabil, este vorba de autobuzele liniei 102 și 104, conform sursei citate.

Pe linia 55 urmează să circule și noile tramvaie produse de Astra Vagoane Călători.

Cookies