Tramvaiele Imperio trec în administrarea TPBI. Sunt puse la dispoziția STB, iar primele 17 ajung în Depoul Alexandria. De mâine, Imperio e pe traseul liniei 41

09 dec. 2022
986 afișări
Tramvaiele Imperio trec în administrarea TPBI. Sunt puse la dispoziția STB, iar primele 17 ajung în Depoul Alexandria. De mâine, Imperio e pe traseul liniei 41
Tramvaiele Imperio trec în administrarea TPBI. Sunt puse la dispoziția STB, iar primele 17 ajung în Depoul Alexandria. De mâine, Imperio e pe traseul liniei 41 | Sursă foto: Facebook-STB

Primăria Municipiului București a anunțat că noile tramvaie Imperio, ce vor intra în circulație începând de mâine, vor fi transferate către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

Tramvaiele Imperio trec în administrarea TPBI

Primăria Capitalei a decis, în cadrul unei ședințe a CGMB convocată vineri, 9 decembrie,  că noile tramvaie Astra Imperio Metropolitan urmează să fie transferate către TPBI.

Astfel că, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov este cea care va pune vehiculele la dispoziția STB, conform Mobilitate.eu.

Tramvaiele urmează să fie transmise în mai multe etape. În prima fază vor fi predate cele 17 tramvaie ce au fost deja livrate în depoul Alexandria, în cursul acestei luni.

STB va putea utiliza vehiculele pe toată durata delegării gestiunii transportului public din Capitală.

Tramvaiele Imperio oferă condiții mai bune de deplasare

Noile tramvaie au primit undă verde. Astfel că, începând de sâmbătă, 10 decembrie 2022, acestea vor circula pe străzile din București.

15 tramvaie Astra Imperio vor circula pe linia tramvaiului 41 care traversează Capitala, ajungând din „Ghencea” până la „Piața Presei”.

Tramvaiele vin cu o serie de avantaje și premiere, atât pentru STB, cât și pentru călători, după cum transmit reprezentanții STB. Printre acestea se numără:

  • O noua generație de validatoare, la fiecare ușă, pentru plata călătoriei atât cu cardul bancar, cât și cu dispozitive smart NFC,
  • Sistem de aer condiționat și încălzire HVAC ce va permite reglarea automată a temperaturii,
  • Prize USB pentru alimentarea dispozitivelor mobile,
  • Sisteme de informare audio-video vizibile din orice loc al salonului,
  • Wi-Fi gratuit,
  • Podea total coborâtă,
  • 5 uși duble de acces.

STB mai transmis și că folosirea tramvaielor Imperio va duce la reducerea timpilor de parcurs și la creșterea calității rulării. Acest lucru va fi realizat prin intermediul sistemele moderne de tracțiune bazate pe motoare de curent alternativ cu invertoare de tracțiune.

Cookies