Tramvaiele Imperio intră, în sfârșit, și pe linia 32. De miercuri, putem merge din Rahova în centru cu vagoane moderne de la Astra Arad. Vor fi aduse de pe linia 25

24 iul. 2023
3189 Afișari
Tramvaiele Imperio intră, în sfârșit, și pe linia 32. De miercuri, putem merge din Rahova în centru cu vagoane moderne de la Astra Arad. Vor fi aduse de pe linia 25
Tramvaiele Imperio intră, în sfârșit, și pe linia 32. De miercuri, putem merge din Rahova în centru cu vagoane moderne de la Astra Arad. Vor fi aduse de pe linia 25 | Sursă foto: Facebook-Tramvaiele Astra Imperio Metropolitan din București

Locuitorii din Sectorul 5 se vor putea bucura, în sfârșit, de tramvaie Imperio pe traseul linie 32. Odată cu suspendarea liniei 25, un total de 12 vagoane vor trece pe linia care ajunge de la Piața Unirii, la Depoul Alexandria.

Tramvaiele Imperio vor circula pe linia 32

Odată cu suspendarea linie de tramvai 25, bucureștenii care stau în Sectorul 5 se bucură de introducerea tramvaielor Imperio pe linia 32.

Mai precis, 12 tramvaie urmează să fie transferate pe linia care ajunge de la Depoul Alexandria până în centrul orașului. Informația a fost transmisă astăzi, 24 iulie 2023, de către viceprimarul general al Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Modificarea va intra în vigoare începând de miercuri, 26, iulie 2023. Iată anunțul făcut de viceprimarul general:

Am decis, de miercuri dimineață vă urcați în tramvaiele Imperio pe linia lui 32. Cine vrea să ajungă din Rahova, până în centrul Bucureștiului, va avea la dispoziție tramvaie moderne, tramvaie noi.

Nu e clar dacă rămân permanent pe ruta Piața Unirii-Depoul Alexandria

Cu toate că noile vehicule din flota STB urmează să circule din această săptămână pe linia 32, nu se știe exact dacă, odată cu redeschiderea linie 25, aceste tramvaiele Imperio vor rămâne permanent pe acest traseul, după cum transmite Mobilitate.eu.

Cu toate că linia din Sectorul 5 trebuia să fie modernizată cu mult timp în urmă, introducerea noilor tramvaie a fost amânată de municipalitate.

În fața acesteia au trecut liniile 1 și 10, linii pentru care modernizarea era planificată pentru finalul anului 2023, respectiv începutul lui 2024.

Ulteriori modificărilor, tramvaiele noi vor fi repartizate după cum urmează:

  • Linia 41 – 20 de vagoane,
  • Linia 32 – 12 vagoane,
  • Linia 10 – 12 vagoane,
  • Linia 1 – la acest moment sunt recepționate 2 vagoane (depoul Giulești).

Locuitorii Sectorului 5 au așteptat multă vreme modernizarea linie, fiind revoltați de decizia de a amâna introducerea noilor vehicule pe această rută.

Cookies