Tramvaiele 41 nu vor mai opri în stația „Orșova”. Modificare temporară anunțată de STB

29 iul. 2022
1691 Afișari
Tramvaiele 41 nu vor mai opri în stația „Orșova”. Modificare temporară anunțată de STB
Tramvaiele 41 nu vor mai opri în stația „Orșova”. Modificare temporară anunțată de STB. Sursa foto: Facebook/ STB

STB anunță că, temporar, tramvaiele 41 nu vor mai opri în stația „Orșova”. Modificarea se aplică de luni, 1 august 2022.

Tramvaiele 41 nu vor mai opri în stația „Orșova”

Zece zile, în perioada 1 august 2022 – 10 august 2022, stațiile „Orșova” de pe traseul tramvaielor liniei 41, aflate pe ambele sensuri pe Șoseaua Virtuții, vor fi suspendate, transmite Societatea de Transport București (STB) într-un comunicat de presă.

Motivul: necesitatea executării unor lucrări de modernizare a peroanelor respective pentru noile tramvaie Imperio.

Bucureștenii pot utiliza:

  • cea mai apropiată stație a tramvaielor 41, „Bd. Uverturii”, aflate pe ambele sensuri pe Șoseaua Virtuții, la intersecția cu Bulevardul Uverturii (înainte de intrarea în pasajul rutier Lujerului),
  • autobuzele cu indicativul 178, care circulă pe un traseu comun cu cel al tramvaielor 41 (pe porțiunea de drum cuprinsă între Calea Crângași/Strada Ceahlăul și Strada Virtuții/Bulevardul Uverturii) și efectuează opriri în stațiile de autobuz „Orșova”, aflate pe ambele sensuri pe Șoseaua Virtuții, în zona stațiilor de tramvai suspendate.

Amintim că, din același motiv (modernizarea și adaptarea peroanelor pentru noile tramvaie Imperio), tramvaiele liniei 41 nu mai opresc în stația „Brașov” începând din data de 25 iulie 2022.

Călătorii pot utiliza cea mai apropiată stație, „Parcul Drumul Taberei”, aflată pe ambele sensuri tot pe Strada Brașov, în zona intersecției Strada Brașov/Drumul Taberei/Bulevardul 1 Mai.

Modernizarea și adaptarea peroanelor

Săptămâna aceasta, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan le-a reamintit bucureștenilor că Trustul de Clădiri Metropolitane a început lucrările de modernizare la peroanele liniei 41 de la stația Brașov, iar începând de luni, 1 august 2022, vor începe și lucrările la peroanele stației Orșova.

Vor urma să fie modernizate și adaptate peroanele stațiilor Agronomiei, Parc Drumul Taberei, Cașin, conform graficului de lucrări, spune Primarul Capitalei.

Vor fi modernizate 14 peroane de pe linia tramvaiului 41.

„Modernizarea celor 14 peroane de pe linia tramvaiului 41, care necesită adaptarea la noile tramvaie Imperio produse de Astra Vagoane, are o valoare de aproximativ 4.500.000 lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 4 luni, plus 2 pentru recepție”, spune Nicușor Dan.

Cookies