Tramvaie noi prin București. Directorul STB spune pe ce linie vor circula primele unități

20 mart. 2022
3679 afișări
Tramvaie noi prin București. Directorul STB spune pe ce linie vor circula primele unități
Tramvaie noi prin București. Directorul STB spune pe ce linie vor circula primele unități. Sursa foto: Astra Vagoane Călători

100 de tramvaie noi produse de Astra Arad au fost comandate pentru București, iar primul va fi livrat la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie. Anunțul a fost făcut de directorul STB. Adrian Criț a spus și pe ce linie vor circula primele 20 de tramvaie.

Tramvaie noi prin București

Capitala primește 100 de tramvaie produse la Arad. Directorul Societății de Transport București a anunțat vineri, la B1 TV că primul tramvai din această comandă va fi livrat la sfârșitul lunii mai, cel târziu la începutul lunii iunie.

Potrivit graficului de livrare, ar trebui să fie livrate patru tramvaie pe lună. Astfel, sunt șanse ca până la sfârșitul anului 2022, în Capitală, să fie livrate primele 20 de unități.

Noile tramvaie produse la Arad consumă cu 40% mai puțin față de tramvaiele vechi care vor fi casate. Șeful STB a declarat că, în prezent, există 300 de tramvaie în parcul activ.

Directorul STB spune pe ce linie vor circula primele unități

Adrian Criț a spus că primele 20 de tramvaie produse de Astra Arad vor circula una dintrele cele mai importane linii din Capitală (aproximativ 50.000 de călători/zi, potrivit PMB) pe linia 41 și nu pe linia 1. Motivul poate fi legat de ritmul lent al lucrărilor de modernizare care se desfășoară pe Bulevardul Vasile Milea și unde termenul de finalizare -luna mai- va fi (cel mai probabil) depășit.

În mai 2021, pentru aproximativ 850 de milioane de lei din fonduri europene nerambursabile prin programul Ministerului Dezvoltării, a fost semnat contractul pentru cele 100 de tramvaie noi care au o lungime de 36 de metri, potrivit economedia.ro.

Noile tramvaie din București vor circula pe șinele liniilor 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 şi 55. În ceea ce privește inelul principal al orașului care are 26 de kilometri, doar partea de 1,1 kilometri de pe fostul Bulevard Vasile Milea (Doina Cornea și Paul Teodorescu potrivit noilor denumiri) încă nu este modernizată și în acest moment se află în șantier.

Vă amintim că: Instanța obligă STB să cumpere tramvaie rusești, iar societatea refuză. Licitația a fost făcută în mandatul Gabrielei Firea

Cookies