Tramvai STB, transformat în casa lui Moș Crăciun. Unde poate fi vizitat și pe ce traseu va merge tradiționalul „Tramvai al Colindelor”

16 dec. 2021
1213 Afișari
Tramvai STB, transformat în casa lui Moș Crăciun. Unde poate fi vizitat și pe ce traseu va merge tradiționalul „Tramvai al Colindelor”
Tramvaiul transformat în casa lui Moș Crăciun nu este cel din imagine. Fotografia este de anii trecuți. Sursă: ziuacargo.ro

Societatea de Transport București și-a propus să aducă magia sărbătorilor de iarnă pe străzile din București. Casa lui Moș Crăciun poate fi vizitată duminică, 19 decembrie, la depoul Dudești. Pe ce traseu urmează să meargă Tramvaiul colindelor.

Tramvai STB, transformat în casa lui Moș Crăciun. Unde poate fi vizitat și pe ce traseu va merge tradiționalul „Tramvai al Colindelor”. Locuința Moșului poate fi vizitată doar duminică.

Tramvai STB, transformat în casa lui Moș Crăciun

STB declară că și anul acesta celebrează nașterea Domnului Iisus Hristos cu entuziasm și multă voie bună. De aceea, societatea își dorește să aducă, datorită acestei ocazii, fericire și zâmbete pe fețele bucureștenilor.

În acest an, povestea este construită în jurul tramvaiului – cel mai emblematic „hoinar” care se plimbă pe străzile din București. Pentru o singură zi, tramvaiul se transformă în casa lui Moș Crăciun.

Astfel, duminică, în data de 19 decembrie, la ora 12:00, la depoul Dudești, sunt invitați, cu mic cu mare, toți prichindeii care vor să participe la un spectacol recital interactiv alături de binecunoscutele și îndrăgitele personaje din cadrul Operei Comice pentru Copii.

Societatea de Transport Bucuresti (STB) își propune ca prin această colaborare, să pună în scenă, alături de actrița Ruxandra Coman și muzicianul George Turliu, o șezătoare de colinde și povești, numită „Hoinari prin povești”, pe sunetele magice ale mai multor instrumente precum hang drum, ukulele, chitară.

Te-ar mai putea interesa și:

În același timp, copilașii care îi vor recita Moșului o poezie sau care îl vor colinda, primesc pe loc o fotografie cu acesta și cu spiridușul lui.

La finalul spectacolului, prichindeii care își doresc să se plimbe împreună cu Moș Crăciun, au ocazia să dea o tură cu tramvaiul de epocă. Această plimbare nu va fi în liniște, ci pe acordul colinde românești și colindelor internaționale.

Bine de știut pentru doritori: dacă doriți să participați la eveniment trebuie să vă înscrieți la numărul de telefon 0770 894 944, până vineri cel târziu, 17 decembrie, la ora 20:00. Spectacolul se adresează copiilor cu vârstele cuprinse între 3 și 12 ani.

Evenimentul de duminică se desfășoară în aer liber, cu respectarea condițiilor de distanțare impuse de actuala situație pandemică.

Pe ce traseu va merge tradiționalul „Tramvai al Colindelor”

STB scoate în acest an tradiționalul „Tramvai al Colindelor”, care va merge pe traseul Liniei 1.

Astfel, începând cu data de 19 decembrie 2021 și până pe 3 ianuarie 2022, bucureștenii vor fi colindați din tramvaiul Bucur LF, care este special decorat cu motive specifice pentru Crăciun.

Cine alege să călătorească cu tramvaiul 1 va putea să asculte o selecție de colinde românești și colinde internaționale, dar și cântece de iarnă vesele și zglobii. Acestea vor contribui la starea de spirit specifică sărbătorilor de iarnă și ne vor aminti tuturor de emoția acestor zile sfinte.

În „Tramvaiul Colindelor” pot urca absolut toți călătorii. Tramvaiul funcționează cu un program normal și va opri în toate stațiile Liniei 1.

Cookies