Tramvai deraiat și RUPT ÎN DOUĂ în București, traficul blocat

de:
27 sept. 2013
0 Afișari
Tramvai deraiat și RUPT ÎN DOUĂ în București, traficul blocat

Vineri, în jurul orei 11.00, tramvaiul a deraiat de pe linie, dar niciunul dintre călători nu a fost rănit în accident. Circulaţia tramvaielor este blocată pe Calea Rahovei şi Calea Ferentarilor. Incidentul s-a produs din cauza boghiului 3 care s-a rupt.

Tramvaiul care s-a rupt în două vineri a fost supus inspecţiei tehnice periodice în urmă cu câteva luni. Potrivit lui Constantin Băltăreţu, vicepreşedintele unui sindicat RATB, durata de viaţă a parcului de tramvaie al RATB este depăşită. Băltăreţu a mai precizat, în direct la România TV, că angajaţii RATB nu mai au nici piese de schimb şi astfel siguranţa călătorilor poate fi pusă în pericol. Acesta a mai precizat că principala vină pentru situaţia dezastruoasă de la RATB o are primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care nu consideră transportul în comun o prioritate şi a tăiat tot mai mulţi bani din bugetul Regiei, de la un an la altul.

În luna iulie 2012, două tramvaie s-au ciocnit pe Calea Rahovei, deoarece macazul s-a schimbat brusc, fără intervenția vatmanului.

RATB a decis să ajute la fluidizarea traficului, înfiinţând două navete de autobuze: una va circula pe Calea Rahovei, alta pe Calea Ferentarilor: 632 pe Calea Rahovei și 608 pe Ferentari. 

Și liniile 8 și 32 sunt blocate.

Anul trecut s-a petrecut un accident de tramvai în același loc, de aceea a fost înființată o Comisie specială la RATB care să analizeze situația.

În prezent, accidentul este anchetat atât de poliţişti, cât şi de comisia specială a RATB.

Potrivit poliţiştilor, citaţi de România TV, circulaţia în zonă va reveni la parametri normali în jurul orei 13.00.

Vezi aici: De ce circulă greu tramvaiele din Capitală şi care sunt liniile cu risc de deraiere

Cookies