Traian Berbeceanu şi Nicuşor Dan, discuții cu reprezentanții marilor mall-uri și supermarketuri din București. Ce se pregătește

09 dec. 2020
103 Afișari
Traian Berbeceanu şi Nicuşor Dan, discuții cu reprezentanții marilor mall-uri și supermarketuri din București. Ce se pregătește

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, şi Nicuşor, primarul general, vor avea discuții, în cursul zilei de vineri, cu reprezentanții marilor mall-uri și supermarketuri din București.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, şi primarul general, Nicuşor Dan, vor discuta, vineri, la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), cu reprezentanţii marilor complexuri comerciale şi supermarketuri despre măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Este vorba de respectarea normelor privind triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor atât pentru personalul propriu, cât şi pentru vizitatori, circuite de acces şi defluire, dar şi despre limitarea accesului clienţilor în funcţie de suprafaţa spaţiului comercial, în scopul evitării aglomerării.

Prefectura Bucureşti menţionează într-un comunicat de presă că, miercuri, la sediul instituţiei, a avut loc o şedinţă la care au participat reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti -Ilfov, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti.

Se intensifică controalele

„Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea controalelor care să vizeze respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, constatându-se o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor abilitate, cât şi în ceea ce priveşte respectarea de către instituţiile publice şi private, de către agenţii economici şi populaţie a prevederilor impuse prin H.G. nr. 856/2020. Astfel, în perioada următoare, vor fi intensificate controalele în principalele sectoare în care s-a constatat că măsurile de protecţie nu au fost respectate cu stricteţe, respectiv mall-uri, pieţe agroalimentare, pieţe volante, staţii de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică”, precizează Prefectura Capitalei.

De asemenea, s-a dispus efectuarea de controale în vederea respectării normelor privitoare la obligaţia angajatorilor din sectorul public şi privat de decalare a programului angajaţilor.

La nivelul grupului de lucru constituit, s-a apreciat că respectarea cu stricteţe a normelor deja aflate în vigoare poate să ajute la evitarea adoptării de noi restricţii mai severe.

Cookies