ARHIVA B365

Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba, audiat la DNA

Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Traian Berbeceanu s-a prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Berbeceanu a declarat jurnaliștilor că a venit „cu probleme” la DNA, potrivit realitatea.net.

Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba a fost trimis în judecată, în 16 iulie, de procurorii DIICOT, fiind acuzat că ar fi luat mită o maşină în valoare de 20.000 de euro, de la două persoane cercetate, pentru a le da informaţii din dosare sau despre percheziţii făcute la aceştia.

Berbeceanu mai este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare, toate în concurs real de infracţiuni.

Potrivit DIICOT, in 2011, in calitate de ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de comisar șef și având functia de sef al BCCO Alba-Iulia, pe fondul sprijinirii grupului infractional organizat din care faceau parte Gheorghe Rusu, Dorin Eugen Ioan Cupetiu si alte persoane, a primit un autoturism marca Volkswagen Passat. Mașina, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost primită de la soții Gheorghe și Anca Rusu, iar Berbeceanu urma să le furnizeze celor doi date și informații privitoare la cercetarea acestora, a firmei SC Uranus Junior 2003 SRL, a altor persoane din aceeași grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu dispunerea efectuării unor percheziții domiciliare ori a altor măsuri procesuale, potrivit HotNews.ro.

În același dosar au mai fost trimise în judecată alte patru persoane, între care Gheorghe și Anca Rusu, precum și firma administrată de aceștia. Dosarul urmează să fie soluționat de judecătorii de la Tribunalul București.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button