Traian Berbeceanu anunță controale în şcoli începând de luni

07 feb. 2021
21 afișări
Traian Berbeceanu anunță controale în şcoli începând de luni

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, anunță controale în şcoli începând de luni, acestea urmărind respectarea cu stricteţe a condiţiilor impuse de actele normative.

Traian Berbeceanu anunță controale în şcoli începând de luni, zi în care elevii se întorc în bănci la aproape trei luni de când unitățile de învățământ au fost închise în totalitate ca măsură de prevenție a infectării cu virusul SARS Cov-2.

“Chiar începând de luni vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susţinut în toate unităţile de învăţământ, inclusiv de către DSP, inclusiv de către Inspectoratul Şcolar, de către toate structurile cu atribuţii şi urmărim tocmai respectarea cu stricteţe a condiţiilor impuse în actele normative. În perioada următoare, dacă situaţia o va impune, anumite unităţi şcolare îşi vor suspenda activitatea şi vor trece în online sau unităţile şcolare care au la acest moment activitatea suspendată şi desfăşoară începând de luni doar cursuri online, dacă situaţia se remediază, vor putea să treacă la scenariul 2, cu prezenţa preşcolarilor, a elevilor claselor I-IV şi clase terminale faţă în faţă”, a spus Berbeceanu, vineri, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit Agerpres.

Traian Berbeceanu anunță controale în şcoli: „În cinci școli cursurile încep online”

Traian Berbeceanu a precizat că în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti sunt asigurate materialele de protecţie necesare.

“Se poate asigura distanţa de un metru peste tot, pentru că, pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, s-a întrunit Consiliul de Administraţie, care a evaluat situaţia unităţii respective şi a transmis Inspectoratului Şcolar scenariul în care doresc să funcţioneze şi în care apreciază că pot să funcţioneze în siguranţă”, a mai spus Berbeceanu.

“Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti – preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale. Am avut cinci excepţii, cinci unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care vor continua activităţile doar în sistem online, situaţie generată de infrastructură sau de lipsa apei curente sau a altor servicii de care au nevoie pentru a asigura siguranţa elevilor”, a spus Prefectul.

Guvernul a pregătit un proiect de ghid pentru părinți pentru redeschiderea școlilor, prezentând reguli, recomandări și pericolele.

 

Cookies