ȘTIRI

Traian Băsescu vrea finanțarea campaniilor electorale din bugetul de stat

Fostul șef al statului a făcut aceste declarații după ce a făcut o nouă vizită, marți, la sediul PMP.

„Am discutat şi le-am spus părerea mea despre soluția de finanțare a partidelor, care nu poate veni, dacă vrem să scăpăm de bani ilegali utilizați în campanii, banii nu pot veni decât controlat, din bugetul de stat. Cu reguli foarte clare! Însă trebuie să înțelegem lucrul acesta – că e mult mai ieftin să finanțăm partidele pentru campanii electorale cu bani din bugetul de stat și să controlăm exact ce se întâmplă decât să nu fie bani din bugetul de stat și să se-ntâmple ce s-a întâmplat în atâtea campanii!”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Digi24.ro. 

El a precizat că a venit la PMP pentru a-i felicita pe deputații acestui partid pentru că „ieri au salvat democrația”. „Așa partid mic cum sunt, ieri au făcut să nu fie unanimitate pentru Hellvig”, a explicat fostul președinte, referindu-se la votul din plenul Parlamentului pentru numirea lui Eduard Hellvig în fruntea SRI.

„Primul meu obiectiv este să le transfer experiența pe care o am nu în ce să facă, în ce să NU facă. În 25 de ani de politică, am intrat în experiențe unele bune, altele rele. Din cele rele vreau să le spun să nu le repete și ei, pentru că de-asta e nevoie de partide noi. Uite, de exemplu, compromisuri de genul soluției imorale, nu vă aduceți aminte? Lor le-am mai spus și altele, da’ dacă o spun public, o să mi le întoarceţi în cap!”, le-a declarat zâmbind jurnaliștilor fostul președinte Traian Băsescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button