Traian Băsescu, URMĂRIT PENAL într-un nou dosar care a primit NUP în 2009

de:
05 mai 2015
0 Afișari
Traian Băsescu, URMĂRIT PENAL într-un nou dosar care a primit NUP în 2009

NOU DOSAR PENAL TRAIAN BĂSESCU. Faptele din dosar sunt din perioada în care Traian Băsescu ocupa funcția de Primar General al Primăriei Capitalei și se referă la retrocedarea către americanul Nicholas Jordan a unei proprietăți. Traian Băsescu ar fi acuzat de abuz în serviciu contra persoanei, anunță Digi24.

Dosarul a fost redeschis la Tribunalul Sectorului 5, la cererea Parchetului General, după ce în 2010 a fost închis cu neînceperea urmăririi penale (NUP) pentru că fapta ar fi fost prescrisă.

NOU DOSAR PENAL TRAIAN BĂSESCU. Tiberiu Nițu a constatat acum că fapta nu s-a prescris și a fost redeschis dosarul.

Persoana care a făcut plângerea în dosar se numește Ioana Preda, care a declarat că este evacuată de doi ani.

NOU DOSAR PENAL TRAIAN BĂSESCU. „Prea mult nu mă încălzește, decât că se face dreptate. Retrocedarea a fost semnată de primarul Băsescu către Nicholas Jordan. Prima plângere am făcut-o în 2008-2009”, a spus denunțătoarea lui Traian Băsescu, potrivit dcnews.ro.

Amintim că Parchetul de pe lângă ÎCCJ a cerut instanței confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un alt dosar în care este vizat Traian Băsescu, la plângerea lui Corneliu Vadim Tudor, privind răpirea jurnaliștilor în Irak. În acest caz, Judecătoria Sectorului 5 are termen de judecată în 13 mai.

Cookies