ARHIVA B365

Iohannis a discutat cu Băsescu o oră, la Cotroceni, înainte de preluarea mandatului de preşedinte

Este singura întâlnire dintre cei doi preşedinţi, unul încă în exerciţiu şi celălalt ales, înainte de preluarea mandatului prezidenţial de către Klaus Iohannis, dumunică, 21 decembrie.

“În această seară, preşedintele ales, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informaţii legate de preluarea funcţiei prezidenţiale, care va avea loc duminică”, a precizat purtătorul de cuvînt desemnat al lui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran, potrivit Mediafax. 

Aceasta a arătat că întâlnirea dintre cei doi a durat o oră.

Şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, a scris pe pagina oficială de Facebook că s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informaţii legate de funcţia prezidenţială pe care o va prelua după învestirea de către Parlament.

“Mă voi reîntâlni cu Preşedintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, a mai scris Klaus Iohannis.

Preşedintele ales va depune, dumunică, jurământul de învestitură într-o şedinţă solemnă a Parlamentului în ziua de duminică, 21 decembrie, la ora 12.00.

După jurământul din Parlament, preşedintele va merge la Palatul Cotroceni, pentru ceremonia de predare-primire a mandatului.

Klaus Iohannis va fi primit cu garda de onoare, la intrarea în Palatul Cotroceni.

După intonarea imnului de stat şi primirea de către Traian Băsescu şi consilierii prezidenţiali şi de stat, Klaus Iohannis va fi primit în biroul Preşedintelui.

Aici, Traian Băsescu îi va înmâna lui Klaus Iohannis Sigiliul de stat, în baza căruia preşedintele conferă decoraţiile şi Ordinul Steaua României în grad de Colan care, prin lege, revine automat pe perioada mandatului preşedintelui României.

După o scurtă discuţie privată, preşedintele Klaus Iohannis îl va însoţi pe Traian Băsescu la ieşirea din Palatul Cotroceni, unde acesta va primi pentru ultima dată onorurile militare, înainte de a părăsi funcţia cea mai înaltă în stat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button