Traian Băsescu reacționează la dezvăluirile Adrianei Săftoiu: „Nu am cerut niciodată…”

de:
25 mai 2015
0 Afișari
Traian Băsescu reacționează la dezvăluirile Adrianei Săftoiu:

Traian Băsescu a scris, pe Facebook, că „Preşedintele nu poate fi surprins nici măcar de propriii consilieri în ipostaze neconvenabile”, făcând referire la pasajele din cartea Adrianei Săftoiu legate de apropierea dintre Băsescu şi Udrea, informează rtv.net. 

„Procedura standard de intrare în biroul Preşedintelui României pentru consilierii președintelui României:
a. Din birou, telefonic, consilierii anunţau în secretariat solicitarea de a intra la Preşedinte.
b. Directorul de cabinet îl informa pe Preşedinte, iar acesta accepta sau nu primirea.
c. Directorul de cabinet comunica consilierului acceptul sau refuzul Preşedintelui.
d. Dacă răspunul era pozitiv, consilierul se deplasa către secretariat imediat sau la ora fixată de Preşedinte.
e. La sosirea în secretariat a consilierului, directorul de cabinet îl informa pe Preşedinte care dădea acceptul ca, în biroul său, să intre consilierul sau cerea ca acesta să mai aştepte.
f. Nu exista posibilitate intrării neanunţate, intempestive în biroul Preşedintelui, acest lucru fiind garantat şi prin prezenţa unui ofiţer SPP înarmat, la uşa biroului Preşedintelui.
Prin procedură, se garantează că Preşedintele nu poate fi surprins nici măcar de propriii consilieri în ipostaze neconvenabile (ex: discuţii telefonice cu demnitari români sau străini, luând masa, schimbîndu-şi cămaşa, uitîndu-se la televizor pe CNN, fără sacou sau fără cravată, cu pantofii scoşi din picioare, avînd un musafir aşezat într-o ipostază neprotocolară etc. etc.) Fac precizarea că niciodată niciunui consilier nu i-a fost permisă încălcarea procedurii de acces în biroul Preşedintelui României. Şi atunci cum putea fi surprinsă Elena Udrea în posturi neprotocolare?
Elena Udrea este si a fost de o loialitate si decenta exemplare fata de mine si familia mea.
Orice fost consilier al Preşedintelui României din perioada 21 dec. 2004 – 21 dec. 2014 poate confirma că nu avea acces în biroul Preşedintelui decît prin această procedură”, a scris Băsescu pe Facebook.

Fostul preşedinte a răspuns şi acuzaţiei aduse de Adriana Săftoiu legat de dosarul ei medical: „Niciodată nu am cerut niciunui consilier dosarul medical. Poate fi întrebat oricare dintre foştii consilieri”.

„Povestea decretelor pentru numirea unor militari în funcţia de directori ai serviciilor de informaţii:
Directorii SRI şi SIE nu se numesc de către Preşedintele României prin decret, deci nu aveam cum să semnez decrete şi să dispun trimiterea lor la Monitorul Oficial pentru numirea domnilor Coldea la SRI şi Predoiu la SIE. Numirea celor doi directori se face prin hotărîre a Parlamentului, în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului (vezi art. 65 alin. 2 litera h din Contituţia României)”, a mai scris Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a vorbit şi despre întâlnirea cu premierul italian Silvio Berlusconi.

„Faptul ca unui consilier i s-a făcut onoarea de a fi inclus în delegația oficială a Președintelui României care a participat la discuțiile cu premierul Italiei nu-i permite consilierului să dezvăluie nici conținutul discuțiilor şi, cu atit mai mult, nu-i permite să fabuleze pe marginea acestora. Fac precizarea că discuțiile cu premierul Berlusconi de la Roma au fost, cel mai probabil, înregistrate de Guvernul Italian. Gestul consilierului este fără precedent în diplomaţia europeană. Sunt convins că multe cancelarii îşi controlează astăzi structura delegaţiilor cu care m-am dus la întâlniri oficiale, în perioada 2005 – 2007, şi toate speră că numele Saftoiu nu a figurat în delegaţia mea”, a ţinut să clarifice Traian Băsescu.

„Am subliniat doar citeva aspecte uşor verificabile pentru a constata distanţa de la realitate la fantezie”, a încheiat Traian Băsescu mesajul postat pe Facebook.

Câteva dintre dezvăluirile făcute de Adriana Săftoiu în cartea sa, dar și reacția Elenei Udrea la acestea, AICI.

Cookies