Traian Băsescu, primele declaraţii după ALEGERILE EUROPARLAMENTARE. Ce va discuta azi la Bruxelles

de:
27 mai 2014
0 Afișari
Traian Băsescu, primele declaraţii după ALEGERILE EUROPARLAMENTARE. Ce va discuta azi la Bruxelles

Preşedintele Traian Băsescu va pleca, marţi, la Bruxelles, unde va participa la dineul de lucru al șefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, în formatul Consiliului European, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, la plecarea la Bruxelles, în jurul orei 13.00, președintele Traian Băsescu a susţinut o declarație de presă la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.

Înainte de a decola, şeful statului a precizat care sunt cele trei subiecte ce vor fi discutate la reuniunea şefilor de stat sau de guvern din statele memebre UE. 

În primul rând, la Bruxellea se va discuta despre situaţia din Ucraina, dar şi despre planificarea legislativă în perioada 2014-2019 unde şeful statului a menţionat că, în continuare, legislaţia trebuie să se axeze pe creşterea numărului de locuri de muncă şi creşterea investiţiilor, aceasta fiind prioritatea României şi a Uniunii Europene. 

Un al treilea subiect vizează analizarea rezultatelor alegerilor din Parlamentul European, Băsescu precizând că, în urma votului, PPE a câştigat alegerile fără a avea majoritate absolută dar că acest ,lucru va „cântări greu” în desemnarea viitorului preşedinte al Comisiei Europene, proces care va dura probabil până la sfârşitul lunii iunie. „Prima şansă o are un reprezentatnt PPE şi noi vom susţine acest lucru fără rezervă”, a declarat Băsescu. 

La ora 17.00 (ora României), la Bruxelles, Traian Băsescu va participa la Summitul Partidului Popular European, iar de la ora 20.00, la sediul Consiliului European, şeful statului român va lua parte la Dineul de lucru separat al șefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Cookies