Traian Băsescu cere PMP să protesteze la Guvern și îl acuză pe Victor Ponta de SPĂLARE DE BANI

de:
13 sept. 2014
0 Afișari
Traian Băsescu cere PMP să protesteze la Guvern și îl acuză pe Victor Ponta de SPĂLARE DE BANI

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că înjurarea procurilor reprezintă „emblema PSD”, patid caracterizat de „ura împotriva statului, a legii”, obiectivul major al lui Victor Ponta fiind câştigarea Preşedinţiei pentru a pune sub control justiţia.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Traian Băsescu, prezent la reuniunea PMP, a vorbit despre locurile de muncă pentru tineri și a îndemnat tinerii prezenți la Școala de Vară PMP să protesteze la Guvern, deoarece în acest program nu s-a folosit încă niciun leu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Vorbind despre casa pe care Victor Ponta şi-ar fi construit-o la Cornu, Traian Băsescu a speculat că scopul premierului a fost acela de a spăla bani.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „A facut-o ca să spele banii, că în construcţii se spală cel mai bine. E o caracteristică a PSD, dar şi a activului lor. Ura împotriva statului, a justiţiei, legii. Ei vor legea să o faca ei pentru ei şi neamurile lor, prietenii lor, dar nu pentru ţară. Ăsta e si obiectivul major al lui Victor Ponta şi al lor, castigarea preşedinţiei pentrua a putea pune sub control justiţia”, a spus Traian Băsescu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Nu e deosebire de cum gândește Victor Viorel Ponta și Voiculescu sau cu Voicu care trafica sentințe”, a adăugat şeful statului.

„Nu vom pierde, avem aici candidatul câștigător și nu v-ați dat seama”, a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a fost întrebat cum vede faptul că Radu Mazăre, într-un discurs la PSD Constanţa, a înjurat un procuror, fiind aplaudat de cei prezenţi.

„Chestiunile legate de înjurarea procurorilor sunt o emblemă a PSD”, a răspuns şeful statului.

El a adăugat că nu spune că procurorii trebuie iubiţi sau că trebuie să le duci flori sau cadouri de ziua de naştere, dar că aceştia sunt funcţionari ai statului, parte a sistemului de justiţie care îşi fac treaba.

„Uneori te simţi nedreptăţit (…) dar asta nu înseamnă că poţi să înjuri un procuror”, a adăugat şeful statului, subliniind că procurorii îşi fac muncă şi că este în vigoare o legislaţie care îi face responsabili şi pentru abuzuri.

„Mai de discutat nu este înjurătura lui Radu Mazăre, pentru că el atâta minte are şi nu te poţi aştepta la altceva. Mai grav este că o masă de oameni aflaţi în faţa lui îl aplaudă în loc să se ridice şi să-l dea afară”, a arătat Traian Băsescu.

Băsescu a spus că ura împotriva statului, a legii e „o caracteristică a PSD”: „Ei vor legea să o facă pentru ei, neamurilor lor, dar nu pentru ţară. Ăsta e obiectivul lui Ponta şi ai lui, câştigarea Preşedinţiei pentru a pune sub control justiţia”, a mai spus Băsescu, potrivit Mediafax.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Președintele Traian Băsescu a declarat, în legătură cu șomajul în rândul tinerilor, că Guvernul nu a cheltuit niciun ban din cele 106 milioane de euro alocate de Uniunea Europeană României pentru crearea de locuri de munca pentru tineri.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Șeful statului a arătat că acești bani trebuie cheltuiți în intervalul 2014-2015, în caz contar ei urmând să fie alocați altor țări. „Eu, dacă aș fi în locul vostru, aș face zilnic proteste la Guvern”, le-a spus Traian Băsescu tinerilor prezenți la Școala de Vară PMP.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Traian Băsescu a afirmat că România are alocați 106 milioane de euro pentru crearea locurilor de muncă pentru tineret. „Acești bani trebuie să fie cheltuiți în perioada 2014-2015, altfel, banii vor fi realocați altor țări. Banii sunt alocați pentru regiunea Centru, Sud-Muntenia și regiunea Sud-Vest, acolo unde somajul depaseste 25%. Până acum nu s-a cheltuit niciun leu din această sumă. Programul transmis de guvern nici măcar nu este aprobat, ceea ce este nepermis. Este adevărat că UE socotește șomajul pentru tineri în interval de vârstă 15-25 de ani, pentru că unii dintre ei fac doar 8 clase. Dacă aș fi în locul vostru, aș face zilnic proteste la guvern, pentru că banii sunt pentru perioadă limitată, apoi se realocă altor țări, care au folosit banii”, a subliniat presedintele.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. „Guvernul PSD presupune că tinerii nu prea merg la vot sau nu votează cu ei. Guvernul are mentalitate deformată și o abordare necinstită și inumană”, a mai declarat Băsescu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Președintele a îndemnat tinerii din PMP să se gândească mai întâi la un loc de muncă și abia mai apoi la achiziționarea unei case. „O casă îți afectează mobilitatea! O familie are nevoie de o casă, dar fiți pragmatici. Viața într-o societate liberă înseamnă competiție, iar competiția te împinge să fii mobil. Capacitatea de a te desprinde de un loc să ajungi acolo unde poți fi mai bine plătit este esențială. Țările cu cei mai puțini săraci sunt țările în care mobilitatea locului de muncă este înaltă”, a afirmat Traian Băsescu.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Școala de Vară PMP se desfăşoară în Mamaia, la restaurantul Dorna din incinta complexului hotelier „Comandor-Amiral”. La eveniment au participat Preşedintele României, Traian Băsescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, precum şi lideri ai PMP.

În anii trecuţi Traian Băsescu a mai fost prezent la Şcoala de Vară a PDL şi la cea a UNPR, pe vremea când partidul condus de Gabriel Oprea susţinea Guvernul Boc.

Cookies