ȘTIRI

Traian Băsescu, despre acuzaţiile aduse Elenei Udrea: „Sper să-mi confirme iar că e un om cinstit”

Traian Băsescu a luat cuvântul la PMP, declarând că va pune la dispoziţia partidului experienţa sa, dar „nu vă voi conduce”. Referitor la cazul Elena Udrea, fostul preşedinte a declarat că aşteaptă să-i demonstreze, încă o dată, că este un om cinstit. 

„As vrea sa va multumesc pentru taria pe care ati avut-o, o mana de oameni, cei din sala, cei de la prezidiu, doamna presedinte Elena Udrea. Chiar daca nu e aici, eu tin sa-i multumesc si dnei Elena Udrea, apreciez delicatetea gestului domniei sale de a nu fi in sala. Sper sa se bucure de conditii corecte ca sa se poata aparea si sper sa-mi confirme inca o data ca este un om cinstit. Sunt convins că o va face, dacă va avea ocazia”, a spus Traian Basescu.

Elena Udrea nu participă la Congres. 

Preşedintele a făcut şi câteva ironii la adresa adunării organizate de Victor Ponta la Arena Naţională, pentru lansarea candidaturii la alegerile prezidenţiale din 2014. A declarat, de asemenea, că „Am hotărât să nu-mi las distrus mandatul, voi relua toate minciunile din spaţiul public din ultima perioadă. Mi-am făcut o listuţă”.

Alte declaraţii:

„Elena Udrea mi-a spus (despre Coldea, n.n.). În mod categoric mi-a spus, dar preşedintele nu are niciun mijloc de verificare. Preşedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Preşedintele este beneficiarul informaţiilor”.

„Este corect (că Elena Udrea l-a informat de neregulile de la instituţie). Cine crede că preşedintele primeşte informaţii numai de la serviciile de informaţii greşeşte cumplit. Preşedintele este conectat şi la alte surse de informaţii. De pildă, sinteza de presă de dimineaţă. O altă sursă extrem de importantă e departamentul de relaţii cu publicul, unde se depun mii de scrisori şi sesizări într-o lună. Periodic se fac sinteze. Cetăţenii spun despre retrocedări, legăturile cu oameni politici.”

DNA a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul „Gala Bute” şi celălalt în dosarul Microsoft. În dosarul „Gala Bute”, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea este acuzată că a luat decizia organizării evenimentului, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja, preşedinte al Federaţiei Române de Box, şi le-a cerut subordonaţilor săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

_ _ _ _ _ _

În cadrul congresul PMP Eugen Tomac a fost ales preşedinte al partidului.

Secretarul general al PMP, Clement Negruț, a declarat că reprezentanţii PMP l-au invitat pe fostul şef al statului Traian Băsescu la Congres.

„Noi l-am invitat la congresul PMP pe domnul Traian Băsescu. Nu ştim, vom vedea, dacă va veni, nu ne-a infirmat, nu ne-a confirmat, noi l-am invitat şi îl aşteptăm cu mare drag”, a precizat sâmbătă secretarul general al PMP.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button