Traian Băsescu NU va fi invitat la şedinţa solemnă de la Senat

de:
16 iun. 2014
0 Afișari
Traian Băsescu NU va fi invitat la şedinţa solemnă de la Senat

Traian Băsescu nu va fi invitat la şedinţa solemnă a Senatului, când se vor aniversa 150 de ani de activitate a Camerei Superioare.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat sâptămâna trecută că şeful statului nu este invitat pentru „a nu crea un moment penibil”.

„Nu vreau să creăm un moment penibil, ţinând cont că preşedintele României a militat constant pentru un Parlament unicameral, deci desfiinţarea Senatului, iar la festivitatea din ziua de 17 iunie se va vorbi cu precădere nu numai despre tradiţia Senatului, ci şi despre rolul Senatului în perspectiva următorilor ani”, a spus Tăriceanu, citat de romanaitv.net. 

Preşedintele Senatului a precizat că Senatul va trebui să devină în timp o cameră de reprezentare, mai degrabă, a regiunilor, cu atribuţii clare şi distincte faţă de Camera Deputaţilor.

„Din păcate, preşedintele României, în toată perioada mandatului său, nu a făcut decât cu multă determinare şi perseverenţă să decredibilizeze instituţia Parlamentului, aşa încât, în acest moment festiv, nu cred că prezenţa domniei sale este una oportună în aula în care vom sărbători acest eveniment”, a adăugat şeful Senatului.

PDL a contestă însă această hotărâre, susţinând că numele lui Traian Băsescu ar fi fost tăiat cu pixul de pe lista invitaţilor.

Cookies