Traian Băsescu: „Sunt două doamne care se bagă cu picioarele peste politic”. La cine se referă

Traian Băsescu:

Preşedintele PMP a fost deranjat de afirmaţia preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, care a spus că realegerea în funcții a unor primari care au probleme cu justiția nu este un lucru normal. Traian Băsescu a susţinut, la un post de televiziune, că şefa Curţii Supreme a încălcat prezumția de nevinovăției care trebuie să li se acorde celor care nu au fost definitiv condamnaţi.

Fostul preşedinte a spus că „liderii justiției își permit prea mult”, referindu-se nu doar la Livia Stanciu, ci şi la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Sunt două doamne care se bagă cu picioarele peste politic. Fie că este vorba de doamna Codruța Kovesi, fie că vorbim de doamna Stanciu. În ultima vreme au devenit politicieni. Totuși, la intervenția doamnei Stanciu trebuie făcută o observație. Dânsa nu are dreptul, dacă își respectă meseria, dacă se respectă pe domnia sa, să spună vreodată în viața dânsei că nu trebuie respectată prezumția de nevinovăție pentru cineva”, a afirmat Traian Băsescu, conform digi24.ro

Marţi, după şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, Livia Stanciu spunea:

„Mie nu mi se pare o normalitate să fie votați astfel de oameni, chiar dacă operează prezumția de nevinovăție în ceea ce îi privește, până la momentul pronunțării unei hotărâri de condamnare. (…) Știți foarte bine care a fost punctul meu de vedere în ceea ce îi privește și pe cei condamnați la pedeapsa cu suspendare condiționată, cum era înainte, sau suspendare sub supraveghere. Îmi mențin același punct de vedere”.