Traian Băsescu își caută apartament de închiriat. “Să fie aproape de piață și de metrou, toată noaptea am vorbit cu Maria”

31 mart. 2022
1664 Afișari
Traian Băsescu își caută apartament de închiriat. “Să fie aproape de piață și de metrou, toată noaptea am vorbit cu Maria”
Traian Băsescu își caută apartament de închiriat. “Să fie aproape de piață și de metrou, toată noaptea am vorbit cu Maria” | Sursa foto: Traian Băsescu/Facebook

Fostul președinte vorbește pentru prima dată în public, după ce Curtea Supremă a decis, definitiv, că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității, verdict care are o serie de efecte în lanț, pentru că presupune pierderea mai multor beneficii.

Traian Băsescu a venit în casa din care trebuie să plece

Printre pierderi, vila de protocol de pe strada Gogol din București în care stătea gratis ca fost preșledinte și pe care, acum, trebuie să o elibereze. După sentință, RAPPS i-a trimis ordin de evacuare.

Traian Băsescu s-a întors azi-noapte de la Bruxelles, unde a fost internat câteva zile. S-a întors în casa din care trebuie să plece în cel mult două luni. Unde se mută? Cu chirie. Sau poate cumpără:

Am discutat cu soția mea până spre dimineață, am decis să căutăm un apartament pe care să îl închiriem și să ne conformăm legii. Eu mă simt un cetățean care a trecut prin fața justiției. Că îi place sau nu, trebuie să se conformeze. Am văzut speculații, că i-au luat SPP, o să spună secrete. Nu, niciodată nu o să uit că am fost președinte (…) decizia a fost să căutăm un apartament pe care să-l închiriem sau să-l cumpărăm și să ne conformăm legii. Ne gândim la un apartment cu două sau trei camere. Cred că vom cumpăra unul (…) Ar trebui să fie un apartament aproape de piață și metrou. Un apartament cu trei camere aș vrea, având în vedere și cheltuielile.

De ce a fost internat Traian Băsescu

Informația că Traian Băsescu e internat în spital la foarte scurt timp după sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție și, dată fiind această succesiune, au apărut imediat speculații. Soția sa, Maria, vorbea la un moment dat de un infarct. Azi, fostul președinte vorbește despre o pneumonie netratată la timp.

Eu am făcut un tratament de șapte zile la Spitalul Militar, apoi am fost la spital în Bruxelles. Eu în Bruxelles nu am vrut să merg la spital, dar am avut un puseu de tensiune, de la o boală de plămâni. Diagnosticul de la Bruxelles e de pneumonie netratată la vreme.

Îți recomandăm să citești și:

Săptămâna trecută, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis definitiv că fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică pentru care a dat note informative folosind numele conspirativ „Petrov”.

Traian Băsescu a fost ministru al Transporturilor, primar general al Capitalei (2000-2004) și, vreme de 10 ani, președintele României.

Cookies