Traian Băsescu îl critică pe ambasadorul SUA la București: M-a deranjat

de:
09 nov. 2015
0 Afișari
Traian Băsescu îl critică pe ambasadorul SUA la București: M-a deranjat

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, preciza săptămâna trecută,  într-un comunicat de presă, că îi încurajează pe toţi românii „să rămână implicaţi în procesul civic”, precizând, totodată, că aşteaptă „cu nerăbdare” să colaboreze cu preşedintele, prim-ministrul interimar şi cu guvernul în „domeniile prioritare comune”.

Redăm în continuare, dialogul dintre moderatorul DIGI 24 şi fostul preşedinte, în care Băsescu susţine de fapt, că el a avut o observaţie la adresa ambasadorului, şi nu un atac:

Claudiu Pândaru: Într-o declarație publică, am văzut un atac la adresa ambasadei…

Traian Băsescu: A ambasadorului… Nu un atac, o observație.

Claudiu Pândaru: E prima. Până anul trecut îi considerați parteneri.

Traian Băsescu: Și acum îi consider la fel. M-a deranjat ușurința cu care a dat semnalul că putem sta în continuare în stradă. Eu cred că și domnia sa a văzut scăderea în intensitate, a putut să analizeze că reacția reală a fost în primele zile, nu în ultimele zile când piața se penibilizează. Aseară erau sub o mie. O continuare, o stimulare la a se continua ce a fost în primele zile e greșită. Guvernul a căzut, suntem într-o zonă de instabilitate, Ucraina, Moldova – nici Bulgaria nu se simte bine. A venit timpul politicului, să revenim la o atmosferă de calm și rațiune.

Un reprezentant al unei țări de asemenea calibru, pe care o prețuim, să încerce să stimuleze rămânerea în piață, e greșit. Președintele a spus abia aseară, după ambasador.

Cookies