Traian Băsescu: Mi s-a adus la cunoștință că sunt suspect de amenințare la adresa Gabrielei Firea

de:
16 mart. 2015
0 Afișari
Traian Băsescu: Mi s-a adus la cunoștință că sunt suspect de amenințare la adresa Gabrielei Firea

Fostul presedinte Traian Băsescu a fost pus sub acuzare de Parchetul General în dosarul de şantaj care o priveşte pe senatoarea PSD Gabriela Firea.

Traian Băsescu a fost citat miercuri, la ora 11.00, la Parchetul General, unde i se va aduce oficial la cunoştinţă calitatea de suspect în acest caz.

Gabriela Firea a depus în aprilie, anul trecut, o plângere penală, după ce fostul preşedinte i s-a adresat într-o emisiune de televiziune, avertizând-o „să stea în banca ei”, pentru că este posibil ca, „într-o zi, să nu-şi mai găsească soţul acasă, dacă nu este atentă”.

Cercetarea în dosar a fost reluată din momentul în care Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul de preşedinte şi nu a mai beneficiat de imunitate.

Traian Băsescu a făcut declarații în acest sens, luni seară, la sediul PMP:

„Categoric mă duc (n.r. la Parchetul General). Mi-au transmis o scrisoare prin care am aflat că sunt suspect. E ca la Nițu: Nițu e suspect că a împușcat oameni la Revoluție, eu sunt suspect că am vorbit. El a scris că li s-a spus să traga înspre Dorobanti si probabil ca a tras, sa omoare teroristi”, a declarat Băsescu luni seară.

Fostul președinte a acuzat-o pe Firea ca a transferat bani de la „firma securitatii” Crescent intr-o companie din grupul lui Dan Voiculescu.

„Eu cred că organele statului ar trebui să se uite în Grivco să vadă câți bani au fost transferați de la compania Securității, Crescent, în Grivco, în perioada 2007-2011, când doamna Firea era administrator la o firmă din grupul Grivco și doamna Firea a semnat împrumuturile de la Crescent la compania la care era administrator, de 400.000 de euro și 1.800.000 dolari pe care se pare că a uitat să îi dea înapoi, a declarat Traian Băsescu.

„Le-am primit (n.r. informațiile) pe un bilețel pe care scria 10.000 de euro, de la doamna Udrea, le ceruse un ziarist, Oreste, care ceruse 10.000 de euro ca să îi dea doamnei Udrea aceste documente. Doamna Udrea mi le-a dat mie și eu i le-am dat instituțiilor statului care nu se ocupă de ele. Doamna Udrea a refuzat să plătească și de-aia e supărat Oreste. Instituțiile statului mai devreme sau mai târziu vor trebui să spună dacă acele documente au fost utilizate pentru spălare de bani. Oreste e un bărbat care a sustras niște documente, din grupul Grivco, și i le-a dat unui om de opoziție, doamnei Udrea. Oreste e un om cinstit ca și doamna Firea”, a mai spus fostul șef de stat.

„Văd destule contestări în spațiul public plecat de la povestea cu denunțările… dacă arestăm un om pe baza unui denunț. Dacă punem pe masa unuia pe care l-am prins că a luat mită și, în momentul în care îi pui o foaie în dreapta și cătușele în stânga, s-ar putea să ai eșecuri în adunarea informațiilor”, a mai adăugat Băsescu.

„Am înțeles că fostul președinte al României este în posesia unor informații potrivit cărora aș fi girat, prin semnătura mea, acțiuni comerciale ilegale, în cadrul trustului Intact, atunci când eram unul dintre managerii Diviziei de print. Îi adresez public rugămintea domnului Traian Băsescu să predea „dovezile” organelor de cercetare abilitate”, a susținut Firea, conform unui comunicat transmis, luni seara, AGERPRES.

Cookies