ARHIVA B365

Traian Băsescu, URMĂRIT PENAL în dosarul în care Firea îl acuză de şantaj. Riscă 7 ani de închisoare

UPDATE 5. Parchetul General a transmis, miercuri, ca se continua urmarirea penala a fostului presedinte Traian Basescu, in dosarul in care acesta este acuzat de santaj de catre Gabriela Firea, dupa ce avocatul acesteia, Lucian Bolcas, afirmase ca fostul sef al statului nu ar fi urmarit penal, informează Ziare.com.

UPDATE 4: Gabriela Vrânceanu Firea a făcut următoarele declaraţii, după audierea fostului preşedinte (ora 12.21):

 „A fost o presiune psihică pe care a încercat să o exercite asupra mea în calitate de membru în Comisia Nana. Intenţia sa a fost clară: de a ameninţa şi şantaja un senator al României. Anchetatorii vor decide care să fie această pedeapsă. (…) În siguranţă nu mă pot simţi când îl văd pe fostul preşedinte la Parchet.
Vreau să subliniez un aspect, am sesizat o idee care în aceste zile e plasată către dvs., mass-media, că afirmaţiile mele au avut scopuri electorale. Sublinierea mea e următoarea: Toate declaraţiile mele au fost făcute în prezenţa preşedintelui de Comisie. Dacă doream să fac propagandă electorală, cu siguranţă colegii mei de comisie ar fi intervenit pe loc. Nu mi-am depăşit atribuţiile, cadrul legal.”

UPDATE 3. Avocaţii lui Traian Băsescu au cerut un termen pentru studierea dosarului, a declarat Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea.

UPDATE 2: Traian Băsescu a ieşit de la audieri în jurul orei 11.20

UPDATE: Traian Băsescu a ajuns, la ora 10.52, la Parchetul General, unde a fost întâmpinat (şi) de câteva huiduieli. Traian Băsescu este reprezentat de avocatul Dan Apostol, care l-a reprezentat și în dosarul Flota.

„Traian Băsescu este suspect în acest dosar. (n.r. Întrebare: Dacă Băsescu spune că a fost doar o glumă?) În lumea pe care o frecventez eu nu se fac asemenea glume.”, a declarat miercuri avocatul senatoarei Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş.

Traian Băsescu a declarat, luni, că a fost anunțat că este suspect de amenințare, în urma plângerii depuse de Gabriela Firea. 

Traian Băsescu a fost citat miercuri, la ora 11.00, la Parchetul General, unde i se va aduce oficial la cunoştinţă calitatea de suspect în acest caz.

Gabriela Firea a depus în aprilie, anul trecut, o plângere penală, după ce fostul preşedinte i s-a adresat într-o emisiune de televiziune, avertizând-o „să stea în banca ei”, pentru că este posibil ca, „într-o zi, să nu-şi mai găsească soţul acasă, dacă nu este atentă”.

Cercetarea în dosar a fost reluată din momentul în care Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul de preşedinte şi nu a mai beneficiat de imunitate.

Traian Băsescu a făcut declarații în acest sens, luni seară, la sediul PMP:

„Categoric mă duc (n.r. la Parchetul General). Mi-au transmis o scrisoare prin care am aflat că sunt suspect. E ca la Nițu: Nițu e suspect că a împușcat oameni la Revoluție, eu sunt suspect că am vorbit. El a scris că li s-a spus să traga înspre Dorobanti si probabil ca a tras, sa omoare teroristi”, a declarat Băsescu luni seară.

Fostul președinte a acuzat-o pe Firea ca a transferat bani de la „firma securitatii” Crescent intr-o companie din grupul lui Dan Voiculescu.

„Eu cred că organele statului ar trebui să se uite în Grivco să vadă câți bani au fost transferați de la compania Securității, Crescent, în Grivco, în perioada 2007-2011, când doamna Firea era administrator la o firmă din grupul Grivco și doamna Firea a semnat împrumuturile de la Crescent la compania la care era administrator, de 400.000 de euro și 1.800.000 dolari pe care se pare că a uitat să îi dea înapoi, a declarat Traian Băsescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button