TRAIAN BĂSESCU despre DOSARUL MICROSOFT: Vor mai fi surprize, vor apărea și alte NUME

de:
14 oct. 2014
0 Afișari
TRAIAN BĂSESCU despre DOSARUL MICROSOFT: Vor mai fi surprize, vor apărea și alte NUME

Invitat la emisiunea lui Rareș Bogdan, Traian Băsescu a vorbit despre candidații la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014 și șansele acestora, dar și despre mari dosare de corupție din România. 

Traian Băsescu a anunțat în direct că VICTOR PONTA ESTE CANDIDATUL OFIȚER ACOPERIT SIE. CITEȘTE MAI MULTE AICI.

Principalele declarații ale președintelui Traian Băsescu înainte de a dezvălui că VICTOR PONTA ESTE OFIȚERUL ACOPERIT SIE:

Am constatat o campanie a unor ziariști de dreapta, pe care eu îi etichetez ca fiind la fel de mincinoși ca echipa lui Ponta de la Antena 3, ziariști de dreapta care au ajuns la concluzia că eu am o înțelegere cu Ponta. O minciună ordinară. Oameni care m-au susținut.

Mai puțin Alina Mungiu-Pippidi pe care am dat-o afară de pe lista de la europarlamentare în 2009. Ce mi-a produs Cristi Preda cu declarația lui: Am folosit Pmp ca să ajung în Parlamentul European”, m-a dezgustat profund. A fost o eroare pe care o recunosc. Nu întotdeauna unde este carte, este și caracter.

Luați colecția revistei 22, luați articole, bloguri și veți vedea că sunt mulți, le-am dedicat mandatul și atunci când am vorbit de statul de drept, și atunci când am condamnat comunismul, iar astăzi vorbesc de înțelegerea mea cu Ponta. Astăzi li se pare că li se îndreaptă fericirea lor spre Iohannis, am adunat și eu, pe toate televizoarele, toți politicienii, toți ziariștiii, cei mai mulți niște nulități, se exprimă doar despre Băsescu. Mă deranjează. Eu am zis că o susțin pe Udrea pentru loialitate și pentru că n-a mințit.

DESPRE ELENA UDREA. Ar fi foarte mulți mai potriviți decât Udrea, dar aceștia nu candidează. Udrea are un ușor naționalism pe care nu-l lasă să treacă prin sticla televizorului, dar îl are, ce-mi place extraordinar de mult la ea, eu mereu am spus că patriotismul și dragostea de țară se țin în sulfet, nu se țipă, nu se arată.

Am început cu istoria din flotă. Aveam un dascăl ardelean din Alba Iulia, cu el făceam orele de Filosofie, deși pare ciudat un ofițer de marină face Filosofie din anul 2 până în anul 4. În laboratorul profesorului era harta ROmâniei Mari. „Voi o să mergeți în jurul lumii, dar România trebuie s-o aveți în suflet!” – cu asta își începea profesorul orele. Ne-a învățat să ne iubim țara fără s-o strigăm.

Noi n-am înțeles tipul de capitalism pe care-l vrem. Fără stat de drept nu putem face capitalism popular, ca în țările nordice. Acolo sunt oameni foarte potenți financiar, dar există o distribuție bazată pe muncă, nu pe ajutor social.

AFACEREA MECHEL. Statul român trebuie să stea cu ochii pe afacerea Mechel. Nu am putut avea un dialog cu Victor Ponta. Poate viitorul președinte va introduce o lege ca cei care opresc activitatea după ce au devenit proprietari nu au voie să o taie, iar statul să aibă drept de preemțiune și să poată cumpăra la prețul la care s-a vândut iniția.

România va avea nevoie să repornească aceste combinate. Să avem fier, beton, vom avea nevoie de mult oțel, ne trebuie o lege ca toate combinatele Mechel să devină proprietatea statului.

Ne-am obișnuit să spunem că nu mai avem economie, ceea ce nu-i adevărat. Anul trecut exportul României a fost de 53 miliarde de euro. Vă mai dau un element care ar putea să ne facă să ieșim din acest pesimism. România are cea mai mare pondere a PIB-ului provenit din industrie (30%), deci de muncitorul care lucrează la Dacia, la Ford. Acestea sunt aici, asta e economia mea națională.

Mă uitam pe cifre, Guvernul Boc a acordat ajutoare de stat circa 400 milioane de euro pentru investitori, s-au cheltuit doar 200 de milioane. În România crește exportul, datorită ajutoarelor de stat plătire etapizat, toată schema este aprobată de Comisia Europeană. A fost ideea unui economist tânăr, Bogdan Drăgoi. Avem ani buni de când ne crește exportul continuu, pentru că nu e dependent de guvern. Eu vă asigur că vom fi din nou cel mai mare furnizor de utilaj petrolier în câțiva ani în toată Asia Centrală, acolo unde și acum funcționează sonde românești.

PARTENERIATUL STRATEGIC cu SUA pentru SECOLUL XXI este o viziune pe termen foarte lung: transfer de tehnologie, educație, cultură, schimburi culturale, mediu, tehnologii care să ne protejeze de poluare. Este o gamă extrem de largă, pentru asta România trebuie să aibă: predictibilitate și stat de drept. 

DESPRE UCRAINA. Acolo Ianukovici a făcut o greșeală uriașă, ori îmi dați 16 miliarde ori eu merg în Uniunea Euroasiatică. Toți știam nivelul de corupție care este în Ucraina. Niciun șef de stat nu a susținut ideea de a da 16 miliarde, să punem mână de la mână cum am făcut cu Grecia. Deci Ianukovici a avut această abordare și i s-a urat drum bun către Uniunea Euroasiatică, așa ceva nu putea funcționa în UE.

DESPRE DOSARUL MICROSOFT. Cu Statele Unite nu avem încă comisie rogatorie. Nu s-a primit niciun dosar de la FBI. Cea mai complexă informație am avut-o în 2009 legată de o posibilă fraudare și a fost transmisă DNA-ului, informarea a venit de la serviciile noastre. 

Vor mai fi suprize în acest caz, inclusiv persoane. Am avut 13 bibliorafturi și trebuia să cer începerea urmăririi penale, nu puteam face asta fără să dau o minimă explicație. Eu, în baza a ceea ce am văzut în dosar, am cerut începerea urmăririi penale, după membrul CSM-ului ar fi trebuit s-o fac fără explicație. El a spus o micniună, eu nu am dat date secrete, am dat datele DNA din comunicat și informații pe care le aveam de la structurile de securitate.

Avem o problemă, e foarte greu de anticipat când se va termina lupta cu această corupție, până nu facem reforma clasei politice, uitați-vă ce calitate de oameni avem în Parlament. Calitatea a scăzut sensibil, este vizibilă scăderea. 

Izvorul acestei calități slabe a clasei politice trebuie căutat în finanțarea partidelor. Trebuie schimbată legea de finanțare a partidelor. 

DESPRE CORUPȚIA DIN CAMPANIA ELECTORALĂ. Campania mea din 2009, m-am uitat în MO, 6,5 milioane de euro donații, la PSD – 2 milioane. Acum e țara plină de panouri, afișaj cu Victor Ponta, să vedeți la sfârșitul campaniei că a avut fonduri de 2 milioane de dolari. Interdicție de fonduri frauduloase prin 2 mijloace (1) campania finanțată din bugetul de stat, (2) donațiile din afară trebuie să fie din bancă în bancă și atunci se termină cu gențile de bani care vin la sediul de campanie. Eu nu m-am ocupat de finanțarea campaniei, niciodată nu m-a interesat, treaba mea era să fiu un candidat care să câștige.

L-aș fi bătut acum pe Victor Ponta. Eu aș fi vorbit despre țară, despre ce e de făcut. În 2009 n-am făcut promisiuni populiste, am zis de stat de drept, am zis de lupta cu mogulii. A apărut acum generația Ghiță, mult mai periculoasă pentru că e mai perfidă. Ghiță mi s-a părut extrem de inteligent, este evidnt că a avut o mare susținere. S-a extins enorm la vedere sau ascuns, Ghiță acum este convins că pune președintele României, el face politică, se duce în instituții și se răstește. Vântu era pe față, furase bani, făcea politică în funcție de interesele sale financiare.

Sunt oameni care au făcut lucruri ilegale în Dosarul Microsoft, acești oameni se regăsesc și în afacerea EADS și am găsit 5 firme și 4 oameni neangajați ai statului care se presupune că au procedat la fel ca în DOSARUL MICROSOFT în ceea ce privește comisioanele.

DESPRE LOTERIA ROMÂNĂ. Acum vă ot spune că informații erau destule, nu uităm de Cristea, de George Copos care au fost condamnați tot cu afaceri cu Loteria, dar legea-i lege. Aștept și eu să se termine în luna octombrie, să văd dacă Novomatic plătește, angajamentul există. Dincola la 6 din 49 acolo e în neregulă prelungirea asta din 3 în 3 luni. 

Proiectul pentru mașinile astea este pentru 10.000 de mașini, mașina aduce în medie 600 dolari pe lună, costul unei mașini noi pentru una singură este 10.000 de dolari, dar dacă vei cumperi 10.000 de mașini o poți lua mai ieftin. Într-un an și jumătate poți amortiza investiția, de ce Loteria Română nu ia în leasing aceste mașini? Am făcut 50 de ani loterie în vremea comuniștilor, nu cred că s-a schimbat biletul, unde-i problema că dintr-o dată nu mai putem face Loterie…

Eu mă uit la chestiunile care sunt de securitate națională, portul Constanța l-am avut în atenție, la CSAT a venit de mai multe ori propunerea de a schimba acționariatul și am spus NU. 

Și domnul Rus, și doamna Mănescu au spus NU schimbării acționariatului la Portul Constanța. Ăsta nu e un port pe care să-l lași la mâna domnului Mazăre. Mă uitam acum că există tentația să facă aeroportul Kogălniceanu aeroport regional. Este una din marile erori care s-ar putea face. Kogălniceanu este aeroport bază NATO. Regimul său nu se poate schimba. 600 de super-militari americani s-au dus să strângă gunoiul lăsat de noi pe plajă.

DESPRE OFIȚERUL ACOPERIT. Nu este crimă dacă ai fost ofițer acopert, devine crimă dacă ajungi om politic foarte important și nu spui asta, pentru că cei care ți-au fost șefi au un ascendent asupra ta. Nu se va termina campania și voi vorbi public. Nu va fi un cost legal, am văzut ce s-a întâmplat după afirmațiile mele. O voi spune în această campanie, până în 2 noiembrie. M-a șocat minciuna publică.

Nu voi folosi documente de la serviciu, doar o voi spune, dar voi aduce și argumente convingătoare. Dacă o va spune, ofițerul acoperit se va elibera. Oamenii care nu spun un lucru din trecutul lor sunt vulnerabili.

CITEȘTE ȘI: TRAIAN BĂSESCU: VICTOR PONTA A FOST OFIȚER ACOPERIT SIE în perioada 1997-2001

Am spus la Marius Tucă, el m-a întrebat dacă am avut vreo legătură cu securitatea, atunci am spus o prostie, dar care mi-a fost utilă, am zis „Am scris camioane de rapoarte”. Mă refeream la rapoartele pe care le scriam de pe navă, eu scriam la companie, toate acestea erau sub supravegherea serviciilor de securitate, cu siguranță rapoartele au ajuns la servicii. Ce făceam dacă ziceam că nu și erau găsite acum, spre mânia lui Voiculescu s-a constatat că erau rapoarte de serviciu.

Cookies