ARHIVA B365

Traian Băsescu: „Dacă va trebui să răspund, cu siguranţă mă vor chema procurorii”

Fostul președinte Traian Băsescu a fost întrebat despre modificările care ar trebui făcute în noul Cod electoral, el susţinînd că, în opinia sa, campaniile electorale trebuie finanţate pentru partidele parlamentare din bugetul de stat, scrie romaniatv.net.

„Dacă este adevărat (că o parte din banii din dosarul Microsoft s-au dus pentru finanaţarea campaniei prezidenţiale din 2009, n.r) sunt convins că cei responsabili de gestionarea campaniei vor da răspunsul adecvat. Nu m-am ocupat niciodată de finanţarea campaniilor mele.[…] Dacă va trebui să răspund, cu siguranţă mă vor chema procurorii”.

Potrivit fostului preşedinte, „trebuie să facem finanţarea partidelor transparentă”.

„Primul lucru care trebuie făcut este legat de legea finanţării partidelor. O spun telespectatorilor, nu vom termina cu corupţia până când nu facem finanţarea partidelor transparentă. Şi mai spun un lucru, care ştiu că n-o să placă nimănui, campaniile electorale trebuie finanţate pentru partidele parlamentare din bugetul de stat. Pe un criteriu, câte funcţii de număr de parlamentar de orice, astfel încât nu poţi să-i faci pe toţi egali, dar numai atunci va exista control. Păi uitaţi-vă am văzut campanii prezidenţiale acum, am văzut o campanie care nu găseai loc să pui un chibrit de bennere-le nici ale lui Klaus Iohannis, nici ale lui Victor Ponta şi aflăm cu stupoare că au costat un milion şi ceva de euro. Nu vă supăraţi, experienţa mea e că au fost campanii de cel puţin 15-20 de milioane”, a precizat Băsescu la TVR.

„Vă asigur că e mai ieftin pentru români să finanţăm, o daă la patru ani, alegerile parlamentare din bugetul de stat, şi dăm pentru fiecare candidat, nene, ai pentru că eşti în colegiu, ai bani pentru cinci afişe, ţi le pui unde vrei tu, pentru 30 de bannere(..) ar face şi regulă, nici nu am mai umple toată ţara, şi patria, şi ogoarele cu toate măscările, şi am încheia una din marile probleme, problmă care e şi pentru televiziuni, pentru mass-media”, a mai comentat fostul şef de stat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button