Traian Băsescu dă jumătate de milion de lei pe bilete de avion

de:
18 ian. 2011
0 Afișari
Traian Băsescu dă jumătate de milion de lei pe bilete de avion

Biletele de avion ar urma să fie folosite pentru deplasările în ţară şi străinătate ale preşedintelui Traian Băsescu şi a unei părţi din staff-ul administraţiei prezidenţiale.

Contractul de furnizare a biletelor de avion a fost atribuit unui număr de şapte firme din Capitală, printre care DANCO PRO COMMUNICATION S.R.L, Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A, ING. DEVELOPMENT S.R.L, PERFECT TOUR S.R.L, OLIMPIC INTERNATIONAL TURISM S.R.L, TRAVELBIZ S.R.L şi EXIMTUR S.R.L, potrivit anunţului publicat pe e-licitatie.ro.

Conform sursei citate, biletele de avion costă 403.225 lei plus TVA, în preţ nefiind inclus şi costul de închiriere a echipajului de transport aerian.

Compania Romavia, care asigura serviciile de deplasare ale şefului statului în străinătate, a anunţat de anul trecut că nu mai poate onora cererile lui Traian Băsescu din cauza situaţiei financiare dificile în care se află. Firma a scos la licitaţie serviciile de pilotaj pentru avionul prezidenţial de rezervă, botezat „Dobrogea”, oferind 100.000 de euro pe o perioadă de 12 luni.

Potrivit proiectului Legii bugetului de stat pe 2011, administraţia prezidenţială va dispune în acest an de fonduri mai mari cu 24% faţă de 2010. Astfel, pentru deplasările în străinătate instituţia a alocat fonduri în valoare de 7 milioane lei, ceea ce înseamnă mai mult cu 1,27 milioane lei faţă de anul trecut. Şi la deplasările în ţară, preşedintele va dispune de fonduri mai mari cu 50%, respectiv de 600.000 lei pe parcursul anului în curs.

Administraţia prezidenţială ar putea avea în 2011 un buget de 29,27 milioane lei, în creştere cu 3,58% faţă de 2010, se arată în sursa citată.

Cookies