Traian Băsescu, CRITICI la adresa premierului Cioloş: „Îl va compromite”

de:
06 feb. 2016
0 Afișari
Traian Băsescu, CRITICI la adresa premierului Cioloş:

Asta îl va compromite pe Cioloș până la urmă: stai cu plagiatorul Tobă, la dreapta ta, în ședințele de Guvern, stai cu academicianul Curaj de la Academia de Științele Securității în același Guvern și te faci că nu vezi că în jurul tău este o cangrenă care nu poate să facă decât rău societății românești”, a afirmat Traian Băsescu, la începutul ședinței Colegiului Național al MP.

El i-a îndemnat pe liderii locali ai partidului să abordeze tema plagiatului în conferințele de presă pentru a atrage un curent împotriva acestui tip de „a parveni”.

Nu vorbim că lipsește din arsenalul dumneavoastră (al liderilor MP — n.r) ceea ce se numește cancerul sistemului de educație românesc — doctorii, nu medicii primari, nu la ei mă refer, ci la doctorii în științe. De la stâlpul doctoratelor, Gabriel Oprea, până la mai proaspătul intrat în club, Bușoi, sunt niște figuri triste ale vieții politice românești care încearcă să se definească a fi în grupul de elită intelectual al țării și ei sunt niște prăpădiți care copiază precum elevii de liceu. De regulă, când copiezi la facultate sau la liceu te exmatriculează, pe ăștia văd că îi ține ministrul Curaj și nu are curaj să transfere către opinia publică nici măcar lista completă a doctorilor din România, să ia o măsură cum a vrut să ia doamna Prună cu marii academicieni din pușcărie„, a spus Băsescu.

El a vorbit și despre Academia de Științe ale Securității Naționale.

„Nu am văzut în temele dumneavoastră de pe plan local povestea academicienilor de la Academia Științelor Securității, unde, printr-o ordonanță de urgență, o instituție care voia să studieze despre evoluțiile NATO și UE și-a făcut toți acoliții academiei lui Gabriel Oprea cu rentă viageră de academician, ceea ce întrece orice măsură a tupeului. Asta nu mai este o probă de tupeu, este o probă de construcție a unei instituții plătite de la bugetul de stat, o instituție transpartinică care a vrut să onorabilizeze oameni care s-au îmbogățit între timp și mai vor și titluri academice”, a arătat Băsescu.

Potrivit acestuia, Adrian Curaj nu știe cum să lase neatins „acest ghiveci al corupției intelectuale”.

„Asta sunt oamenii ăștia. Nu sunt mai prejos decât cei care fură din bugetul de stat, pentru că ei își atribuie titluri de doctor, se fac și profesori universitari, au sporuri la salarii, au o ușă în plus deschisă față de un om care nu are un doctorat, care nu a coborât la nivelul de a fura intelectual. (…) Ei sunt niște plagiatori fără niciun Dumnezeu. Te uiți la ei, unul termină facultate de medicină, nu a practicat nicio zi, dar este doctor, altul termină știu eu ce facultate militară și e doctor pe niște teme care nu au nicio legătură pe aplicabilitatea lor în activitatea structurilor militarizate, nu mai vorbim de doctori în drept. Ăștia au întrecut orice măsură ca și tupeu în a se aranja”, a spus Băsescu.

Consiliul Național al MP s-a reunit la Palatul Parlamentului, având pe ordinea de zi propunerile de candidați la alegerile locale, situația listelor cu reprezentanții în secțiile de votare, probleme organizatorice privind campania de susținere a listelor de candidați, aprobarea regulamentului de funcționare a departamentelor, analiza situației politice actuale.

„Știu două cazuri de candidați pe care sinceritarea nu-i dă afară din casă”

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, le-a atras atenția sâmbătă liderilor MP că există candidați la locale care nu sunt sinceri în ceea ce privește trecutul lor, criticând faptul că a aflat din presă că un reprezentant al partidului a fost condamnat pentru ucidere din culpă.

„În ansamblu, lucrurile merg bine și cred că ne apropiem de obiectivul de a avea candidați în toate unitățile administrative. Va trebui însă să declanșăm deja foarte rapid campania de strângere de semnături pentru candidații care deja sunt nominalizați și asupra cărora organizațiile sunt definitiv hotărâte că îi lasă să candideze. Ar putea fi și incidente și am observat un lucru asupra căruia vă atenționez: sunt foarte mulți oameni care vin în organizații în ultima perioadă. Atenție că unii dintre ei, eu știu două cazuri în care sinceritatea nu-i dă afară din casă când se prezintă”, a spus Băsescu, la începutul ședinței Colegiului Național al Mișcării Populare.

El i-a atenționat pe liderii MP asupra „cunoașterii reale a celor care vin să se înscrie în partid în ultima perioadă”.

Este neplăcut să aflăm că a avut o condamnare pentru ucidere din culpă pentru un accident auto, dar este neplăcut să o aflăm de la presa locală, să nu ni se spună când vine să se înscrie în organizație. Eu nu spun că un accident auto nu i se poate întâmpla oricui, (…) dar trebuie să știm despre această realitate din istoria cuiva care vrea să se înscrie în Mișcarea Populară”, a afirmat Traian Băsescu.

El a precizat că la Colegiul Național al Mișcării Populare se continuă prezentarea propunerilor de primari, situația cu reprezentanții în secțiile de votare, problemele organizatorice privind campania electorală și se va realiza o analiză a situației politice actuale.

La ședința Colegiului Național al MP participă și Horea Vuscan, anunțat marți candidat la Primăria municipiului Oradea.

Potrivit presei locale, Vuscan are o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce în anul 2003 a fost implicat într-un accident rutier soldat cu trei morți.

În contextul declarațiilor președintelui MP, Vuscan a precizat că nu-și va retrage candidatura.

„Există politicieni care intră în politică și își câștigă dosare și există oameni ca și mine care își asumă trecutul și acele evenimente tragice mi le asum. A existat o eroare fundamentală în presa locală. În acea sentință este prevăzută cauza accidentului: neacordarea de prioritate a celor care veneau din față. Mi-au tăiat calea. Un eveniment tragic din care toată lumea a suferit. (…) Culpa care mi-a fost reținută mie a fost că circulam cu 78 de km la oră”, a spus el, precizând că a plătit „moral, civil și financiar” pentru acest accident.

Vuscan a susținut că nu a ascuns acest accident și că a vorbit despre acest lucru cu colegul său de la Bihor.

Cookies