Traian Băsescu, câte case? Unde s-ar putea muta familia politicianului, evacuat din vila de protocol din Primăverii? Opțiunile sale și ce îi permite averea

29 mart. 2022
904 Afișari
Traian Băsescu, câte case? Unde s-ar putea muta familia politicianului, evacuat din vila de protocol din Primăverii? Opțiunile sale și ce îi permite averea

Nevoit să se mute cu reședința de pe Str. Gogol din Primăverii, acolo unde ocupă o vilă de protocol, Traian Băsescu are puține opțiuni, dacă analizăm declarația de avere. Conform ultimei variante, declarația depusă în 2021, familia Băsescu deține în București doar un singur apartament în suprafață de 250 mp, cumpărat în 2003, și un garaj de 30 mp. Locul unde se află locuința este anonimizat, din rațiuni de securitate. Alte locuințe nu mai apar în sumarul averii actualului europarlamentar, fost președinte.

În schimb, cu averea acumulată, Traian Băsescu își poate cumpăra un penthouse sau o vilă, având în vedere că are în conturi peste 400.000 de euro, strânși în diverse forme, în depozite la bancă sau sub formă de titluri de stat, în lei sau în euro. Acestor bani li se adaugă salariile și veniturile pe care le încasează din salariu, sumă forfetară, indemnizație și pensie.

Anul în care este făcută această declarație de avere câștiga din pensie 69.920 lei, iar de la Parlamentul European primea 87.000 euro diurnă, plus aproape 55.000 suma forfetară. De la administrația prezidențială, ca fost președinte, a declarat în 2021 o sumă de peste 200.000 de lei.

Nici tablourile, bijuteriile și ceasurile nu sunt puține, acumulând sume de peste 60.000 euro.

 

Context: 

Scandalul din jurul Vilei Dante. Traian Băsescu era acuzat că a pus ochii pe vila cochetă de pe Lacul Floreasca

Celebra Vila Dante, proprietate a RAPPS în zona zero a Bucurestiului, a fost 2012, subiect de scandal între Guvern și Traian Băsescu. Premierul de atunci Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Băsescu, pe atunci președinte, ca a renovat vila cu un milion de euro, din bani publici, ca să locuiască acolo după expirarea mandatului.

Vila Dante este una dintre cele mai spectaculoase proprietati din Bucuresti. Se afla în cartierul Primaverii, cel mai scump din Bucuresti. Are peste 1.300 de metri patrati construiti si o curte de peste 5.000 de metri patrati și a fost, în cele din urmă, închiriată pentru 20.000 unei ambasade.

Cookies