LA MINE-N CARTIER

TRAIAN BĂSESCU, AUDIAT la Tribunal într-un dosar privind RETROCEDĂRI de terenuri din Capitală UPDATE

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost, marţi, la Tribunalul Bucureşti, într-un dosar privind retrocedarea unui teren în perioada în care acesta a fost primarul Capitalei, cauză deschisă în urma unei plângeri pentru acuzaţia de abuz în serviciu.

La ieșirea de la audieri, Traian Băsescu a declarat că judecătorii au declinat competența, precizând, în același timp, că este vorba despre o reclamație din 2015.

”S-a declinat competența. Este o reclamație făcută în 2015, pentru o restituire din 2003. Nu am pierdut încă niciun proces pe restituire, așa că nu o să-l pierd nici pe ăsta”, a spus Băsescu.

Totodată, Traian Băsescu a arătat că nu-l cunoaște pe cel care îl acuză. ‘‘Nu-l știu. Nu l-am văzut, văd că nici nu a venit. Face reclamație și nu vine la termen”, a afimat fostul șef de stat.

Întrebat dacă decizia CCR privind incriminarea abuzului în serviciu i-ar folosi, el a replicat: ”Nu-mi folosește la nimic. Repet, au fost zeci de procese ale celor care au pierdut în procesul de restituire și nu am pierdut niciunul”.

Fostul preşedinte a fost denunţat de Cătălin Năstase, vicepreşedinte al Uniunii Arabilor din România. Obiectul dosarului ar fi retrocedarea unor suprafeţe de 40.000 de metri pătraţi în zona Dămăroaia din Capitală. Fiind primar în acel moment, Băsescu ar fi retrocedat, fără să verifice niște documente, aproape 40.000 mp de teren din zona Dămăroaia, București, anunţă Antena 3.

La Tribunalul Bucureşti mai sunt audiaţi şi 5 funcţionari din Primăria Capitalei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button