Traian Băsescu: „Am ajuns să NU mai plătesc cu CARDUL. Am această revoltă că sunt supravegheat”

de:
25 feb. 2016
0 Afișari
Traian Băsescu:

„Cert e un lucru: în momentul de faţă, singurii care au echipamentele necesare să facă ascultare la volume mari sunt SRI-ul. (…) Ştim ce grozăvii poate genera un stat în care instituţiile de forţă vor să ştie ce e în casa fiecăruia, nu suntem la acel stadiu, dar avem obligaţia ca prin legislaţie, prin respectarea Constituţiei, să le garantăm românilor că nu sunt urmăriţi ca nişte şoricei. Eu am ajuns la stadiul în care scot bani din bancă cu cardul pentru că nu vreau să se ştie unde am mâncat şi ce am plătit cu cardul, am această revoltă că sunt supravegheat. Dacă vouă vă place să rămână în documentele statului ce aţi făcut, faceţi o cerere, dar eu vreau să am sentimentul că nu sunt ca o gâză într-un pahar”,  a spus Traian Băsescu la Nasul TV, citat de evz.ro

Fostul preşedinte a mai declarat că „potenţialul instituţiilor statului este uriaş în raport cu cetăţeanul” şi că are „o strângere de inimă când văd cum stau şefii de partide îngrijoraţi şi gata să spună: „să trăiţi!” la un caporal”.

„Eu am 64 de ani, dar nu aş vrea, fetele mele, care au 30 şi, peste 30 de ani să ne trezim într-un stat în care nu mai contează decât ce zic instituţiile de forţă. Dacă vă uitaţi, să te ferească Dumnezeu să spui ceva de instituţiile de forţă. Tot anul 2015 au făcut harcea-parcea credibilitatea Parlamentului prin exagerări televizate. Dar dacă vrei să nu faci şi instituţia ca pe senator sau deputat, începe urmărirea penală, anunţă public, şi nu mai genera aceste show-uri în singura instituţie care are legitimitate, care răspunde în faţa electoratului.

Nu am încă elemente să fac afirmaţii, dar suntem în faţa unui risc: riscul ca alegerile să nu mai conteze. Pentru că ştiu ce forţă au instituţiile în raport cu altceva. Eu nu spun să nu li se aplice legea parlamentarilor, dar nu o să vedeţi show-urile de la noi în afară. Trebuie anchetaţi, luaţi banii, întemniţaţi. Deci, să le ia banii întâi, însă instituţiile de forţă trebuie să aibe responsabilitate atunci când distrug alte instituţii”, a conchis Băsescu.

Cookies