Traian Băsescu a publicat contractul de împrumut dintre Gabriela Firea și firma CRESCENT

de:
18 mart. 2015
2 Afișari
Traian Băsescu a publicat contractul de împrumut dintre Gabriela Firea și firma CRESCENT

„Contract de împrumut între Crescent, firmă a fostei securităţi şi SC Media Casa Press SRL, firmă parte a trustului turnătorului Felix, administrată de doamna Firea. Sunt convins că doamna Firea ne poate spune când s-a rambursat împrumutul”, a comentat Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

Unul din contracte prevede un împrumut acordat de compania Crescent, deţinută de Dan Voiculescu, firmei S.C. Media Casa Press S.R.L., deţinută de Gabriela Firea. Valoarea împrumutului este de 100.000 de euro.

Împrumutul a fost acordat fără dobândă, pentru lărgirea activităţii de tipărire a firmei Gabrielei Firea.

Ulterior, potrivit celui de-al doilea contract făcut public, Firea a mai împrumutat 400.000 de euro şi 1.830.000 de dolari, tot de la compania Crescent.

Gabriela Firea îi răspunde lui Traian Băsescu printr-un comunicat de presă:

„Am înțeles că fostul președinte al României este în posesia unor informații potrivit cărora aș fi girat, prin semnătura mea, acțiuni comerciale ilegale, în cadrul trustului Intact, atunci când eram unul dintre managerii Diviziei de print.
Îi adresez public rugămintea domnului Traian Băsescu să predea „dovezile” organelor de cercetare abilitate.
Garantez românilor că, deși sunt însărcinată în luna a 8-a, mă voi prezenta la orice fel de audieri, dacă acestea se impun. Și nu voi întrebuința modelul brevetat de fostul președinte, acela de a defăima organele de cercetare, de a manipula opinia publică și de a intimida posibile părți vătamate.
Am dovedit că sunt un cetățean și un senator demn!”, a transmis Gabriela Firea.

CLICK PE IMAGINE PENTRU A O MĂRI

Traian Băsescu a acuzat-o, luni, pe Gabriela Firea de spălare de bani și a sfătuit-o „să se spovedească public”. Fără a fi vreo „ameninţare sau un șantaj”, fostul șef al statului i-a cerut senatoarei PSD să explice „câţi bani a transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu”, scrie evz.ro.

Potrivit fostului șef al statului, Firea a semnat „împrumuturi de 400.000 de euro și 1,8 milioane de dolari pe care, se pare, a uitat să-i mai dea înapoi”. Băsescu a explicat că are informațiile de la Elena Udrea, care le-a primit de la „ziaristul Oreste” și că le-a dat „instituțiilor statului, care, bineînțeles nu se ocupă de ele”.

 
 
Cookies