PRESĂ | Traian Băsescu a părăsit vila de protocol din București, după ce a fost declarat colaborator al Securității

27 apr. 2022
2055 Afișari
PRESĂ | Traian Băsescu a părăsit vila de protocol din București, după ce a fost declarat colaborator al Securității
Traian Băsescu a părăsit vila de protocol din București, după ce a fost declarat colaborator al Securității. Sursa foto: Agerpres Arhiva

Traian Băsescu a părăsit, miercuri, vila de protocol din București, aflată în cartierul Primăverii. Fostul președinte a primit ordin de evacuare, după ce a fost declarat definitiv colaborator al Securității.

Traian Băsescu a părăsit vila de protocol din București

Ordinul de evacuare vine după ce Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat, în data de 23 martie 2022, în privința calității de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu.

Fostul președinte a avut la dispoziție un termen de 60 de zile pentru eliberarea vilei de protocol din București în care a locuit încă din anul 2015, dar a decis să se mute mai devreme, după circa o lună.

Traian și Maria Băsescu au fost ajutați de cele două fiice să se mute din celebrul cartier Primăverii, potrivit antena3.ro.

Unde se mută Traian Băsescu

Băsescu declara în primă fază că, după ce a discutat și cu soția, își dorește un apartament cu 2 sau 3 camere, pe care să-l închirieze sau să-l cumpere, dar care să fie aproape de piață și de metrou. Și mai declara că, totuși, un apartament cu 3 camere ar fi potrivit, ținând cont și de cheltuieli.

La câteva zile după această declarație, Traian Băsescu a fost surprins de Mediaflux.ro la o vizionare într-un ansamblu rezidențial din nordul Capitalei. A vizionat un apartament într-un ansamblu rezidențial de lux din Pipera, în valoare de aproximativ 200.000 de euro. La data scrierii acestui articol, încă nu se știe unde s-a mutat fostul președinte al țării, după ce a fost evacuat din vila de protocol din cartierul Primăverii.

De asemenea, Administrația Prezidențială a decis să-i retragă indemnizația lunară (de 75% din cea pe care o primește Președintele în funcție).

Totodată, contractul de muncă al consilierului fostului președinte, care era plătit de Administrația Prezidențială, a fost întrerupt. În urma sentinței, Serviciul de Protecție și Pază (SPP) a decis să-i retragă paza, protecția, dar și mașina asigurate de instituție.

Cookies