Traian Băsescu a făcut primele declarații despre audierea la Parchetul General

de:
18 mart. 2015
0 Afișari
Traian Băsescu a făcut primele declarații despre audierea la Parchetul General

Mai departe, Băsescu a afirmat că avocații săi vor studia dosarul și când va fi citat din nou, se va duce „în cunoștință de cauză”, scrie realitatea.net.

„Am fost, am vrut să vb cu procurorul de caz, însă am constatat și unii și alții că nu știm ce e în dosar și eu și avocații și nu se putea vorbi fără să știi ce e în dosar. Avocații studiază dosarul și când mă va invita, din nou, mă voi duce în cunoștință de cauză. Nu știu cât e de mare, nu pot aprecia. S-a făcut procedura în care îți spune că ai dreptul să nu declari (…) după care s-a pus problema dacă știm sau nu ce e în dosar. Neștiind nici eu, nici avocații, m-am dus cu un constituționalist și un penalist (…) Să vedem ce e în dosar, dacă sunt probleme care țin de constituționalitate sau chestiuni penale”, a declarat Traian Băsescu.

„Problema Gabrielei Firea are două aspecte: Gabriela Firea este o femeie în luna a opta. Știu ce înseamnă o femeie în luna a opta și încerc să o tratez ca pe o femeie în situația domniei sale. Pe de altă parte, Gabriela Firea e și om politic. În relația cu mine va trebuie să se hotărască, dacă este mămicuță în luna a opta sau om politic. Eu îi dau categoric șansa să fie mămicuță în luna a opta și dacă vrea, îi botez și copilul”, a adăugat fostul șef de stat.

În ceea ce privește așa-zisele contracte de împrumut între Crescent, firmă a fostei Securităţi, şi SC Media Casa Press SRL, firmă administrată de Gabriela Firea, Traian Băsescu a reiterat faptul că a primit aceste documente de la jurnalistul Oreste Teodorescu, și nu de la servicii, și că le-a înmânat instituțiilor statului de când le-a primit.

„De la Oreste le-am primit. Mie îmi pare rău că l-am amestecat pe Oreste, în treaba asta, deși spun un adevăr. Dacă nu spuneam, ați fi spus că sunt de la servicii, ceea ce e o minciună. A cerut un ban și cred caă doamna Udrea nu a vrut să îi dea. I le-a dat prin cineva și era scris 10.000 euro pe un bilețel galben”, a adăugat fostul șef de stat.
Întrebat dacă Oreste i le-a dat Elenei Udrea, înainte să primească banii, Traian Băsescu a răspuns afirmativ.

Cookies