TRAIAN BĂSESCU: Nu voi face nicio intervenție pentru fratele meu, este major, este responsabil

de:
19 iun. 2014
0 Afișari
TRAIAN BĂSESCU: Nu voi face nicio intervenție pentru fratele meu, este major, este responsabil

Niciodată nu am avut vreodată cu fratele meu vreo discuție privind sprijinirea domnului Sandu în procesele pe care le avea. Există suspiciunea implicării mele îna cest caz, de aceea fac un apel public la orice polițist, orice procuror și orice judecător care a fost implicat în cazul condamnării lui Anghel Sandu, dacă a existat vreo intervenție a mea pe această scară a anchetei și a deciziei Justiției să o facă publică. Proba că nu a existat o astfel de intervenție este chiar condamnarea. Din câte știu, domnul Anghel a fost condamnat la ani grei de închisoare și asta arată că, pe de o parte, că nu a existat vreo intervenție, iar, dacă ea ar fi putut exista eu fac un apel la poițiști, judecători, procurori care s-au ocupat de acest caz, în cazul în care au primit o intervenție din partea mea prin intermediari, să o facă public. Vă garantez că nu a existat o astfel de intervenție. Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz încă de anul trecut, când mi-a spus că este șantajat și i-am recomandat să se adreseze parchetului din Ct urmând ca organele statului să ia măsurile care se cuvin. Nu o voi prezenta public deoarece nu sunt dispus să cred decât în varianta Justiției, nu pentru că nu cred în fratele meu ci pentru că într-un stat de drept aceasta este varianta care contează. Nu mă voi transforma într-un avocat al fratelui meu, mai ales că s-a implicat într-o zonă cu oameni cu care nu trebuia să se implice. În zece ani nu am făcut nicio intervenție pentru nimeni, mai mult, dacă au existat încercări de a mă convinge să fac intervenții, nu am exitat să le fac publice. Plec de la premiza că indiferent cum ne cheamă, în fața Justiției toți suntem egali, faptul că ești fratele președintelui nu te scutește. Sper ca varianta pe care mi-a spus-o fratele meu să fie cea reală, dar cea în care voi crede va fi cea a Justiției. Regret că fratele meu s-a implicat într-un astfel de anturaj, cu consecințele pe care le vedem. Sunt însă încrezător că Justiția va scoate la suprafață adevărul.

Aș vrea să închei asigurându-vă că nu voi face niciun fel de intervenție, la nicio instituție a statului pentru a-l proteja pe fratele meu, este major, este responsabil pentru faptele lui și dacă a săvârșit ceva ilegal, va trebui să răspundă ca orice cetățean în fața legii. Eu nu ăl acuz, dacă va putea acuza cineva este Justiția. Lucrul pentru care îl acuz este anturajul. Închei asigurându-vă că între nevoia de consolidare a Justiției și reflexul firesc de a-ți apăra fratele aleg consolidarea Justiției. Vă mulțumesc!

 

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a spus joi dimineaţă, când a ieşit din curtea casei sale, că preşedintele ştia despre cazul lui Bercea Mondial, aşa cum „ştia toată ţara” şi că nu s-a intervenit la el pentru eliberarea acestuia.

„Este o mare eroare sau să-i spun răutate să amesteci preşedintele ţării într-o asemenea problemă (…) Este interpretarea lor că eu zic că preşedintele ştie. Preşedintele ştie despre un asemenea caz, cum să nu ştie. Ştia toată ţara şi să nu ştie preşedintele despre cazul Bercea Mondialu?”, a spus Mircea Băsescu.

Întrebat dacă a vorbit cu fratele său de când a început acest scandal, Mircea Băsescu a spus: „Am vorbit, bineînţeles că este supărat, este foarte supărat. Este extraordinar de urât din partea postului Antena 3 că nu ne-a răspuns la telefon în timpul emisiunii şi că încerarcă să arunce, să amestece în mocirla asta creată de ei preşedintele ţării”

Cookies