Tragedie ca la război pe timp de pace în poligonul Smârdan. Un soldat român a murit strivit de tanc

18 mart. 2022
342 Afișari
Tragedie ca la război pe timp de pace în poligonul Smârdan. Un soldat român a murit strivit de tanc
Tragedie ca la război pe timp de pace în poligonul Smârdan. Un soldat român a murit strivit de tanc. Inquam Photos / Adel Al-Haddad / 20 aprilie 2017

Accident tragic, vineri, în poligonul Smârdan. Un soldat român și-a pierdut viața după ce a fost călcat de un tanc. Premierul României, Nicolae Ciucă a transmis un mesaj după incident.

Tragedie ca la război pe timp de pace în poligonul Smârdan

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Ministerul Apărării Naționale, vineri, în timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, soldatul român, plutonier în Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați și-a pierdut viața. Este o tragedie ca la război, dar pe timp de pace în poligonul Smârdan din Galați.

Bărbatul se ocupa de coordonarea manevrelor de deplasare a unui tanc, iar în acel moment a fost prins între tancul care se afla în mișcare și una dintre laturile amplasamentului.

Potrivit procedurilor, a fost apelat numărul unic pentru apeluri de urgență 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj medical al SMURD.

„Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața”, transmite MApN într-o postare pe pagina de Facebook.

Un soldat român a murit strivit de tanc

Ministerul Apărării Naționale transmite că Poliția Judiciară Galați a ajuns la fața locului și efectuează cercetări și a fost anunțat și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași. De asemenea, la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul avea vârsta de 35 ani, era angajat în cadrul MApN din anul 2008 și era căsătorit.

Premierul României a transmis condoleanțe familiei plutonierului din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați:

„Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile.

Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie.

Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a spus Nicolae Ciucă.

Cookies