FIT CITY

TRAGEDIA DIN COLECTIV: 83 de răniţi mai sunt în spitalele din Capitală, 21 în stare critică și gravă

TRAGEDIA DIN COLECTIV: Dintre cei 83 de răniţi, la Spitalul de Arşi sunt 17 pacienţi, la Spitalul „Bagdasar-Arseni” – 16, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” – 6, la Spitalul „Sfântul Ioan” – 6, la Spitalul Elias – 8, la Spitalul Militar Central – 7, la Spitalul „Sfântul Pantelimon” – 2, la Spitalul Floreasca – 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă – 10, la Spitalul Gerota – 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine), la Spitalul SRI „Agrippa Ionescu” – 2, potrivit ultimelor date, transmise luni dimineaţă, citat de ZF. 

La Spitalul Militar Central nu mai sunt pacienți la Terapie Intensivă. Ultimii doi pacienți care fuseseră internați la Terapie Intensivă au fost transferați în străinătate la presiunile familiilor. 

„Avem 7 pacienți pe secția chirurgie plastică. Sunt staționari. Au fost grefați, pansați. Toți se pot alimenta cu alimente specifice. Au o stare generală bună”, a declarat medicul Florentina Ioniţă-Radu de la Spitalul Militar Central.

La Spitalul de Arși sunt 2 pacienți în stare gravă și trei în stare critică.

„Cei trei în stare critică sunt diferiți ca evoluție. Unul este foarte, foarte, foarte grav, unul este mediu, iar al treilea sper să se îndrepte spre o stare gravă”, a declarar medicul Adrian Stănculea de la Spitalul de Arși din Capitală.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au decedat 46 de persoane şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală.

TRAGEDIA DIN COLECTIV: Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.

Potrivit unor surse medicale, citate de Mediafax, în Marea Britanie au fost transferaţi duminică, cu aeronava NATO, în jurul orei 23.00, Alexandru Olivian Olteanu şi Elena Niţu – de la Spitalul de Arşi, Iulian Rob, Vlăduţ Roberto şi Tudor Golu – de la Spitalul Universitar de Urgenţă, Corina Gabriela Ioniţă – de la Spitalul Elias, Cristian Răducanu şi Costin Dumitrache – de la Spitalul Militar, Cristian Daniel Mitroi – Spitalul Floreasca, iar în Norvegia a ajuns Marius Frăţoaica – de la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Tot duminică, la ora 17.00, a fost transferat spre un spital din Israel Cătălin Mircea Ilniţchi, care era internat la Spitalul Floreasca.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button